Den sardinek
Sardinky mají v kuchyni poměrně pestré využití. Jejich pevné maso a vysoký obsah tuku je přímo předurčuje pro grilování. Grilovat se dají v alobalu i… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Sardinky mají v kuchyni poměrně pestré využití. Jejich pevné maso a vysoký obsah tuku je přímo předurčuje pro grilování. Grilovat se dají v alobalu i… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Sýr je mléčný výrobek, který je známý již skoro 8000 let. Při jeho přípravě se používá savčí mléko (např. kravské, ovčí, kozí i buvolí nebo velbloudí… Číst dál
Na Velký pátek se hrávaly pašijové hry o životě a smrti Ježíše Krista. Pro obyčejné lidi byl tento den plný magie a kouzel. V hospodářství ani na… Číst dál
Česnek se používá při vaření už tisíce let. Má štiplavou chuť, která se však během tepelného zpracování zjemní. Stačí vzít stroužek této zeleniny,… Číst dál
Banány jsou oblíbené díky své sladké chuti u dětí i dospělých. Kromě přímé konzumace se skvěle hodí třeba do smoothies či jogurtů. Ale to není… Číst dál
Na Bílou sobotu neplatí taková omezení jako v předchozích dnech. Hlavně by se měla pozornost soustředit na úklid, dále se ale také plete pomlázka,… Číst dál
Čaj je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších nápojů na světě. Vyrábí se z listů rostliny Camellia sinensis, která pochází z Číny, ale nyní se… Číst dál
Boží hod velikonoční je den, kdy Ježíš vstal z mrtvých, což je třeba náležitě oslavit. Stoly by se měly prohýbat pod dobrotami. A co by se tento den… Číst dál
Kešu známe jako výživné ořechy, které svým tvarem připomínají ledvinu. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Nejsou pouze chutné, ale… Číst dál
Vajíčka symbolizují nový život a znovuzrození. Během Velikonočního pondělí je jich v oběhu zpravidla velké množství a je třeba pro ně najít využití.… Číst dál
Želatinové fazolky mohou mít mnoho různých příchutí, a to včetně ovocných či pikantních. Oblíbené jsou třešňové, jahodové, citronové či banánové. Na… Číst dál
Chřest bývá označován také jako luxus na jídelním stole nebo také král zeleniny. Zaujme svou lahodně jemnou, lehce nasládlou chutí, která tak trochu… Číst dál
Den pikniku připomíná důležitost trávení času s rodinou a přáteli na čerstvém vzduchu. Měl by to být den plný pohody, pohybu a dobrého jídla. Kdo se… Číst dál
Historie preclíků sahá mnoho století do historie. Údajně je měli vytvořit poprvé mniši jako odměnu pro děti, které se naučily modlitby. Traduje se,… Číst dál
Žebírka jsou na gril jako dělaná, je doporučováno je předtím však ještě předpéct v troubě. Gril jim pak dodá kouřový nádech a chuť. Na grilovat… Číst dál
Kdo by neměl rád borůvky? V létě jich bývají plné lesy a lidé vyrážejí houfně na jejich sběr. Nádoby se sice plní pomalu, ale výsledek stojí za to.… Číst dál
Kdo by si chtěl připravit výtečný Bubble tea v domácích podmínkách, bude k tomu potřebovat jen pět ingrediencí. Celkově vyjde příprava levněji než… Číst dál
Ovesné vločky přijdou vhod, pokud chcete mít zdravější jídelníček. Hodí se těm, kdo chtějí zhubnout i těm, kdo mají potíže se zažíváním. Hodně lidí… Číst dál
Na výběr je z většího množství druhů rozinek, liší se dle původu a odrůdy vinné révy, též záleží na dalším způsobu zpracování a sušení. Setkat se… Číst dál
Čokoláda patří k hříšným dobrotám a má nespočet milovníků po celém světě. Aby ne, je to dokonce afrodiziakum a pomáhá spolehlivě zahnat stres a… Číst dál
Pomerančový džus ke snídani je pro mnohé z nás stejným rituálem jako ranní káva. Láhev džusu si lehce můžeme koupit v obchodě, nicméně je třeba… Číst dál
Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 20 Další
Cuketa v troubě i na pánvi: Nejlepší teplé recepty ze zdravé letní zeleniny
Polévka z pečeného česneku a červené řepy je podzimní životabudič. S vařeným vejcem navíc hravě nahradí hlavní jídlo
Jak připravit květákovou rýži? Zdravou přílohu od originálu skoro ani nerozeznáte!