Amur
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za účelem likvidace porostu rákosí. Amur bílý se prodává jako dražší a chutnější alternativa vánočního kapra.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za účelem likvidace porostu rákosí. Amur bílý se prodává jako dražší a chutnější alternativa vánočního kapra.
Plundra je pečivo z plundrového těsta. Číst dál
Plundrové (překládané) těsto je lístkující kynuté těsto. Připravuje se podobně jako těsto listové -… Číst dál
Podmáslí je výživný nápoj. Je to vedlejší produkt, který vzniká při stloukání másla, dnes se vyrábí… Číst dál
Pohanka obecná se řadí mezi pseudoobiloviny, je to nenáročná rostlina, z čeledi rdesnovitých.… Číst dál
V severní Itálii, Chorvatsku, Rumunsku i jinde je polenta známá jako kukuřičná kaše a jí se… Číst dál
Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál