Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bakteriální kultury pro výrobu sýrů

MarieMala MarieMala
Bakteriální kultury pro výrobu sýrů

Bakteriální kultury jsou mikroorganismy, které napomáhají procesu fermentace, a tím ovlivňují chuť, vůni a strukturu sýra. Tyto mikroorganismy pomáhají rozkládat mléčný cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou, což mění pH mléka a vede k jeho srážení. Kromě toho mají bakteriální kultury vliv na zrání sýra, kdy se rozvíjí specifické chutě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kapustnice

Kapustnice (kapustnica) je tradiční slovenská hustá polévka z kyselého zelí, podle kterého dostala… Číst dál

Kapustnice

Karambola

Karambola se v kuchyni používá především na dekoraci, ať už jde o nápoje, dorty, poháry, či další… Číst dál

Karambola

Karamel

Karamel je potravina jantarové až hnědé barvy a sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Z… Číst dál

Karamel

Kardamom černý

Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál

Kardamom černý

Kardamom zelený

Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál

Kardamom zelený

Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál

Kari koření

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá