Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brazírování

yanull yanull

Pojem "brazírování" pochází z francouzského braiser. Jde vlastně o celý proces pomalého dušení, kdy se maso nejprve opeče poměrně zprudka na tuku do hněda, pak se podlije vývarem nebo vínem. Poté se maso pomalu dusí 3 - 4 hodiny přikryté v troubě, při teplotě cca 140 °C. Správně hotové je maso tehdy, když jej překrojíme lžící.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Taco, tacos

Taco je tradiční mexické jídlo, které si získalo oblibu i u nás. Skládá se z malé tortilly,… Číst dál

Taco, tacos

Tagliatelle

Tagliatelle jsou ploché a dlouhé vaječné nudle z tvrdozrnné pšenice původem z Itálie. Jsou podobné… Číst dál

Tagliatelle

Tahina, tahini

Tahini je pasta ze sezamových semínek. Semínka mohou být obojí, loupaná i neloupaná. U nás se… Číst dál

Tahina, tahini

Taliáni

Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale… Číst dál

Taliáni

Tamarillo (lilek rajčenka)

Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál

Tamarillo (lilek rajčenka)

Tamarind

Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou… Číst dál

Tamarind

Pojmy, které by vás mohly zajímat