Cizrna
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál
Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Cornflakes, kukuřičné lupínky, se v některých zemích podávají s mlékem k snídani. Do podoby, v jaké… Číst dál
Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál
Croissant je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál
Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Cuketa je jednoletá plodová zelenina, patřící do rodiny tykví. Je velmi oblíbená, zpracovává se… Číst dál
Cukr je sladidlo, které příliš neprospívá našemu zdraví. Vyrábí se buď z cukrové řepy nebo cukrové… Číst dál
První recept na tento malý dortík, cupcake, vznikl v roce 1796 v USA. Lidé si ho pletou s muffinem,… Číst dál
Curacao, sladkohořký modrý likér, je ochucený sušenými slupkami citrusového ovoce laraha, které se… Číst dál
Čabajská klobása je výtečná uzenina maďarského původu. Vyrábí se z vepřového masa, 2/3 objemu… Číst dál
Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál
Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a… Číst dál
Čekanka obecná je velmi cenná léčivka. Tato vytrvalá bylina, až metr vysoká, s pevným stonkem,… Číst dál
Černucha setá je jednoletá rostlina, kterou známe více pod názvem černý kmín. V Indii a arabském… Číst dál
Červená řepa je zelenina, která se těší čím dál větší oblibě. Někdy bývá řazena k superpotravinám.… Číst dál
Česnek kuchyňský, allium sativum, je celosvětově známé koření, bez kterého si nedokážeme představit… Číst dál
Čevapčiči je jemně mleté maso, někdy jehněčí, jindy vepřové, ochucené kořením jako je čubrica,… Číst dál
Tyto dárky potěší pod stromečkem všechny milovníky pohybu!
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií