Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croquembouche [krokánbuš]

yanull yanull
Croquembouche

Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji malé kuličky z odpalovaného těsta, naplněné vanilkovým krémem. K sobě jsou slepeny karamelem do tvaru kužele a vše je ozdobené karamelovými nitkami. Tuto specialitu lze podávat i jako svatební dort.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Džezva

Džezva je nádoba kónického tvaru s rovným držadlem, používá se na vaření turecké nebo arabské kávy.… Číst dál

Džezva

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Džuveč

Džuveč je pokrm, který pochází z Turecka a rozšířil se postupně po celém Balkáně. Připravuje se z… Číst dál

Džuveč

Ementál

Ementál je původní švýcarský sýr. Poznáme jej podle toho, že je uvnitř děrovaný. Vyrábí se ve tvaru… Číst dál

Ementál

Empanadas

Empanadas jsou šátečky z křehkého máslového těsta, které se plní různými nádivkami - masovou,… Číst dál

Empanadas

Enchilada

Enchilada je tradiční pokrm mexické kuchyně. Potřebujeme na něj kukuřičnou tortillu, kterou… Číst dál

Enchilada

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt