Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dranžírování

yanull yanull

Dranžírování  je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud se jedná o drůbež nebo ryby, nebo nakrájíme, např. biftek. Oddělit lze také různé části pečeného selete. Používá se k tomu speciální příbor, pracuje se rychle, aby jídlo nevychladlo.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff, masitý pokrm nesoucí jméno ruského rodu, lze psát také Stroganov. Připravuje se… Číst dál

Hovězí Stroganoff

Hovězí svíčková

Hovězí svíčková je bederní sval, který se nachází na vnitřní straně roštěnce. Patří k nejlepším,… Číst dál

Hovězí svíčková

Hovězí veverka

Hovězí veverka, známá jako hanger steak, zaručuje vždy skvělý chuťový zážitek. Je tvořena dvěma… Číst dál

Hovězí veverka

Hranolky

Hranolky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě. Brambory, nakrájené do tvaru hranolků, se fritují… Číst dál

Hranolky

Hrášek

Hrášek je nezralý plod v lusku hrachu. Není to luštěnina, ale řadí se mezi zeleninu. Známe chutné… Číst dál

Hrášek

Hraška

Hraška je zdravá sypká směs, která je vhodná na zahušťování polévek, různých omáček a gulášů. Lze v… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá