Drezírování
Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa, drůbeže a zvěřiny před grilováním nebo pečením. Dělá se pomocí motouzu, špejlí a ocelových jehel.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa, drůbeže a zvěřiny před grilováním nebo pečením. Dělá se pomocí motouzu, špejlí a ocelových jehel.
Punč pochází z Indie. Pánč znamená pět, a právě z pěti surovin by se měl připravovat. Jsou to… Číst dál
Pyré je kulinářský název pro hmotu jemné struktury, která vznikla pasírováním, drcením, šleháním,… Číst dál
Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými… Číst dál
Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky… Číst dál
Rajčatový protlak je výrobek hustší konzistence. Vyrábí se z vyzrálých rajčat, zbavených slupek a… Číst dál
Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Znáte Mug cake? Tento koláč v hrníčku připravíte opravdu bleskově, během pěti minut ho můžete servírovat s lahodnou kávou
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře