Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džuveč

yanull yanull
Džuveč

Džuveč je pokrm, který pochází z Turecka a rozšířil se postupně po celém Balkáně. Připravuje se z masa, rýže a zeleniny, tudíž je podobný rizotu. Z masa se používá skopové, vepřové, hovězí a v menší míře drůbeží. Zelenina se může přidávat různorodá, např. rajčata, papriky, cuketa, cibule a fazolky. Dochucuje se česnekem, petrželí a červenou paprikou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rukola

Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat… Číst dál

Rukola

Rum

Rum je alkoholický nápoj, destilovaný z melasy nebo z cukrové třtiny. Rumů existuje několik druhů.… Číst dál

Rum

Rumpsteak

Rumpsteak je velmi kvalitní část hovězí kýty, říká se jí květová špička. Tento sval je nejméně… Číst dál

Rumpsteak

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta je druh košťálové zeleniny, bohaté na základní živiny včetně vitamínu C. Malé… Číst dál

Růžičková kapusta

Rybí omáčka

Rybí omáčka vzniká fermentací ryb, nejčastěji ančoviček, ale i jiných, s mořskou solí. Ve finále je… Číst dál

Rybí omáčka

Rybíz

Meruzalka neboli rybíz je ovocný keř, na kterém dozrávají bobulky různých velikostí a barev.… Číst dál

Rybíz

Pojmy, které by vás mohly zajímat