Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filírování

yanull yanull

Filírování je krájení masa na velmi tenké plátky, většinou o rozměru 0,5 - 1 cm. Jedná se o maso různě upravené, např. pečené, dušené, smažené. Když si objednáte v restauraci např. kachní prsa, tuto úpravu provede kuchař nebo obsluha, a takto nakrájené je donesou na talíři.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál

Muškátový oříšek

Naan

Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál

Naan

Nádivka

Svou povahou patří nádivka mezi nákypy. Připravujeme ji jako náplň hlavně do drůbeže, ale třeba i… Číst dál

Nádivka

Nashi

Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál

Nashi

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Natto

Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Díky fermentaci dochází při jeho… Číst dál

Natto

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli