Humr

Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.
Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice… Číst dál
Roastbeef je královské jídlo, z jehož přípravy má mnoho lidí takový respekt, že jej raději ani… Číst dál
Rohlík je snad nejznámější a nejvíce konzumované pečivo. Peče se v protáhlém, někdy zatočeném tvaru… Číst dál
Rooibos je nápoj, připravovaný z listů keře s názvem čajovec kapský. Nápoj má tmavě červenou barvu… Číst dál
Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze… Číst dál
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál