Julep [džúlep]
Julep je alkoholický nápoj s čerstvou mátou peprnou a ledem, který představuje výborné osvěžení pro letní dny. Můžeme jej ozdobit kouskem čerstvého ovoce a šlehačkou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Julep je alkoholický nápoj s čerstvou mátou peprnou a ledem, který představuje výborné osvěžení pro letní dny. Můžeme jej ozdobit kouskem čerstvého ovoce a šlehačkou.
Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení… Číst dál
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např.… Číst dál
Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál
Dranžírování je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud… Číst dál
Dresink se oproti běžné zálivce liší tím, že se do základu z oleje a octa může přidat majonéza,… Číst dál
Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bramborový knedlík patří na svatomartinskou tabuli: Připravíte ho jednoduše a rychle, chutnat bude famózně