Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbování

cathleen cathleen

Karbování  je úprava boků vykynutého bochníku omoučeným dřívkem (držadlem vařečky), které se na několika místech po obvodu bochníku nastojato vmáčkne do boků nakynutého pecnu nebo bochníku, tím ho zároveň uvolní od ošatky a okraje bochníku těsta zvedne a zaoblí. Po upečení zůstává toto vmáčknutí na chlebu částečně vidět a chleba je tím zdobný.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vepřová hlava

Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová panenka

Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje… Číst dál

Vepřová panenka

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli