Kisir
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další přidané suroviny, např. cibule, česnek a olivový olej. Můžeme ho připravit i v pikantní verzi, hodí se jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další přidané suroviny, např. cibule, česnek a olivový olej. Můžeme ho připravit i v pikantní verzi, hodí se jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře.
Hemenex lze připravit k slavnostní snídani nebo k rychlé večeři. Jeho příprava je jednoduchá, na… Číst dál
Hermelín je český sýr, který má počátek již v minulém století, ve snaze vyrobit sýr podobný… Číst dál
Hlávkové zelí se pěstuje jako košťálová zelenina. Ceněné jsou jeho listy, které tvoří typickou… Číst dál
Dýně hokkaido je oranžový favorit mezi dýněmi. Na rozdíl od klasických druhů má všestranné použití.… Číst dál
Hořčice setá je jednoletá rostlina se zlatožlutými květy. Z celé rostliny se využívají především… Číst dál
Hovězí hrudí poskytuje dobře prorostlé a velmi chutné maso. Má vyšší obsah vaziva, a je ideální na… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování