Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maizena

yanull yanull

Maizena je lehce stravitelný kukuřičný škrob, který získáme z kukuřičného zrna. Původ slova pochází z německého mai, jehož význam je kukuřice. Používáme ji hlavně k zahuštění polévek, omáček a k přípravě pudingů - buď samotných, nebo sloužících jako základ krémů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Limeta

Limeta je citrusový plod, podobný citronu. Od něj se odlišuje barvou a kyselostí. Limety se… Číst dál

Limeta

Lískový oříšek

Lískový oříšek je plod lísky. V dětských knížkách bývají tyto oříšky spolu s veverkou. Jejich… Číst dál

Lískový oříšek

Listová zelenina

Listová zelenina je ta, u které konzumujeme nadzemní listy nebo stonky. Obsahuje chlorofyl, velké… Číst dál

Listová zelenina

Lívance

Lívance jsou podobné palačinkám. Připravují se z litého těsta, od toho je také odvozen jejich název… Číst dál

Lívance

Lokše

Lokše, oblíbený pokrm, který připravovaly naše babičky. Jsou to jednoduché placky z vařených… Číst dál

Lokše

Losos

Losos je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých, která většinu života žije v mořích. Dospělí… Číst dál

Losos

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori