Ocet
Ocet má v kuchyni mnohem širší uplatnění než jako zálivka do salátů nebo jako čistící prostředek.… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ocet má v kuchyni mnohem širší uplatnění než jako zálivka do salátů nebo jako čistící prostředek.… Číst dál
Okurka setá je jednoletá rostlina z čeledi tykvovitých. Mezi základní druhy patří okurky polní a… Číst dál
Oliheň obecná je druh hlavonožce, který se nachází v hloubce cca 500 metrů. Dorůstá délky 50 cm a… Číst dál
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál
Olivy jsou plodem olivovníku evropského, a je to druh ovoce. Zelené olivy jsou méně zralé plody… Číst dál
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším… Číst dál
Opuncie je sladký plod kaktusu, žluté, až červené barvy. Když jej rozkrojíme, má tvar pěticípé… Číst dál
Oranžát spolu s citronátem se nazývají sukkada. Je to vlastně kandovaná kůra z pomerančů a citronů,… Číst dál
Oregano, dobromysl obecná, je bylinka, která se v kuchyni používá hlavně sušená, protože je… Číst dál
Jeřáb oskeruše, někdy uváděný jako oskoruše, nářečně oskoruša, je opadavý, listnatý ovocný strom… Číst dál
Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost… Číst dál
Jsou plody keře ostružiníku. Toto ovoce má vynikající detoxikační účinek, pročišťuje střeva,… Číst dál
Oštiepok je tradiční slovenský valašský výrobek z ovčího sýru. Vyrábí se ze sladkého sýru, který se… Číst dál
Otruby jsou odpadní prodkukt, který vzniká při mletí obilí. Obsahují části slupek a klíčků, také… Číst dál
Je staročeská česneková polévka a říká se jí "vyprošťovák". Čím více česneku, tím má větší říz.… Číst dál
Ovar je tradiční pochoutkou při zabíjačce. Jsou to části méně kvalitního masa, které se vaří ve… Číst dál
Oblíbené ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn a patří do kategorie zdravé výživy pro… Číst dál