Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovar

Ovar je tradiční pochoutkou při zabíjačce. Jsou to části méně kvalitního masa, které se vaří ve slané vodě, s přidáním koření a někdy kořenové zeleniny. Vaří se nejčastěji z hlavy, jazyku, plece, laloku, kolena. Podává se horký, s hořčicí, křenem a dobrým chlebem. Dalším produktem po vaření je i oblíbená ovarová polévka.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Taco, tacos

Taco je tradiční mexické jídlo, které si získalo oblibu i u nás. Skládá se z malé tortilly,… Číst dál

Taco, tacos

Tagliatelle

Tagliatelle jsou ploché a dlouhé vaječné nudle z tvrdozrnné pšenice původem z Itálie. Jsou podobné… Číst dál

Tagliatelle

Tahina, tahini

Tahini je pasta ze sezamových semínek. Semínka mohou být obojí, loupaná i neloupaná. U nás se… Číst dál

Tahina, tahini

Taliáni

Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale… Číst dál

Taliáni

Tamarillo (lilek rajčenka)

Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál

Tamarillo (lilek rajčenka)

Tamarind

Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou… Číst dál

Tamarind

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli