Panýrování
Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Slunečnice je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Pochází z Ameriky a pěstuje se po celém… Číst dál
Smažení je tepelná úprava, při které se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké… Číst dál
Soft drinks neboli „liquid candy“ (tekuté sladkosti) jsou nealkoholické nápoje s velkým obsahem… Číst dál
Sója je luštěnina s vysokým obsahem proteinů. Pochází z Číny. Obsahuje až 35 % rostlinných bílkovin… Číst dál
Pravá sójová omáčka je tradiční asijské dochucovadlo. Má podobu řídké hnědé omáčky, která se vyrábí… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál