Rýže basmati
Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstuje se v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstuje se v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole… Číst dál
Rýže červená pochází z Thajska, z evropských zemí se pěstuje ve Francii. Jde o neloupanou… Číst dál
Indiánská, divoká nebo planá rýže jsou názvy pro semena rostliny Zizania aquatica. I když se jí… Číst dál
Jasmínová rýže se nejčastěji používá v thajské a čínské kuchyni. Po uvaření je měkká, lepkavá a… Číst dál
Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto… Číst dál
Tmavá rýže či rýže natural je přírodní rýže, která není leštěná a broušená, proto se v ní nachází… Číst dál
Rýžové nudle jsou vyrobeny z rýžové mouky. Vyrábí se v různých tvarech, sílách a strukturách.… Číst dál
Rýžový papír je běžně používaný v široké paletě pokrmů asijské kuchyně, nejčastěji čínské, ale i… Číst dál
Řecký jogurt se od klasického liší hustší konzistencí, protože je z něj scezená syrovátka. Obsahuje… Číst dál
Ředkev pochází z Číny, je to zelenina z rodu brukvovitých. Patří mezi nejstarší užitkové rostliny.… Číst dál
Ředkvička je kořenová zelenina a patří k prvním, které můžeme na jaře vypěstovat. Ač je malá a… Číst dál
Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž… Číst dál
Řeřicha je léčivá bylinka pepřové chuti. Používá se hlavně v čerstvém stavu do salátů, na posypání… Číst dál
Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého.Je to tradiční orientální koření,… Číst dál
Řízek je velmi oblíbené jídlo. Plátek vepřového, drůbežího nebo telecího masa se naklepe paličkou,… Číst dál
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Finále MasterChef Česko 2022: Kdo z této trojice získá milion korun a také titul nejlepšího amatérského kuchaře?