Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řeřicha

Merylas Merylas
Řeřicha

Řeřicha je léčivá bylinka pepřové chuti. Používá se hlavně v čerstvém stavu do salátů, na posypání pečiva s pomazánkou, přidává se na vařené brambory a do polévek. VHodí se všude tam, kde se běžně používá naťová petržel nebo pažitka. Sklízí se už 15-20 dnů po výsevu. Obsahuje velké množství vitamínu C.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Vídeňský řízek

Wienerschnitzel je tence rozklepaný plátek z telecího masa, kterému se říká ořech. Měl by být velký… Číst dál

Vídeňský řízek

Viněgret

V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál

Vinná klobása

Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál

Vinná klobása

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli