Rotelle
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné pšenice. V suchém stavu mají průměr 2 cm. Jsou to těstoviny, které se hodí k omáčkám, ale chutnají skvěle také například v salátu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné pšenice. V suchém stavu mají průměr 2 cm. Jsou to těstoviny, které se hodí k omáčkám, ale chutnají skvěle také například v salátu.
Dubáček je listový salát, který dostal tento název proto, že jeho listy jsou podobné dubovým. Někdy… Číst dál
Dýně je tykev obecná, známá také jako turek. Jednoletá popínavá rostlina pochází z Jižní Ameriky, u… Číst dál
Džem je řidší ovocná hmota, podobná rosolu. Jsou v něm kousky ovoce, drobnější plody mohou být i… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Džuveč je pokrm, který pochází z Turecka a rozšířil se postupně po celém Balkáně. Připravuje se z… Číst dál
Eintopf spojujeme hlavně s německou kuchyní, ale najdeme jej i v kuchyních jiných zemí. Jedná se… Číst dál
Máslo je mléčný výrobek, který musí obsahovat nejméně 80 % mléčného tuku. Dobrá kuchyně se bez něho… Číst dál
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců během laktace a je to první potrava, kterou dostává (až… Číst dál
Pribináček je tradiční našlehaný dezert pro děti, z tvarohu a smetany, vyráběný pod tímto názvem od… Číst dál
Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál
Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál