Rozhuda
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do požadované hustoty, ochutíme solí a kořením. Namazaná na dobrý chléb je zdravou pochoutkou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do požadované hustoty, ochutíme solí a kořením. Namazaná na dobrý chléb je zdravou pochoutkou.
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat… Číst dál
Rum je alkoholický nápoj, destilovaný z melasy nebo z cukrové třtiny. Rumů existuje několik druhů.… Číst dál
Rumpsteak je velmi kvalitní část hovězí kýty, říká se jí květová špička. Tento sval je nejméně… Číst dál
Růžičková kapusta je druh košťálové zeleniny, bohaté na základní živiny včetně vitamínu C. Malé… Číst dál
Rybí omáčka vzniká fermentací ryb, nejčastěji ančoviček, ale i jiných, s mořskou solí. Ve finále je… Číst dál
Meruzalka neboli rybíz je ovocný keř, na kterém dozrávají bobulky různých velikostí a barev.… Číst dál
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky