Kebab
Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž… Číst dál
Kečup je hustá rajčatová omáčka. Pochází z východní Asie a původně to byla omáčka k rybám. Pokud se… Číst dál
Kefír je lahodný kysaný nápoj, připravený z tzv. kefírových zrn, které obsahují bakterie mléčného… Číst dál
Kerblík je bylina patřící mezi miříkovité. Má listy s jemnou, anýzovo-kmínovou chutí a vůni… Číst dál
Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a… Číst dál
Kešu ořechy patří do zdravého jídelníčku. Jsou skvělým doplňkem stravy, protože organismu dodávají… Číst dál
Kimči je zdravý pokrm, který pochází z Koreje. Jedná se o pikantní salát z nakládané fermentované… Číst dál
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další… Číst dál
Kiwano (rohatý meloun, africká rohatá okurka) se řadí mezi zeleninu. Rostlina je liána, která… Číst dál
Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál
Klikva velkoplodá je plazivá rostlina, která roste ve vlhké půdě, chudé na minerály. Její plody… Číst dál
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál
Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál
Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál
Kokosový ořech je dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého. Kokos má několik vrstev - ve středu… Číst dál
Kokosové mléko (viz kokosový ořech) je hustá tekutina, která se vyrábí z namleté dužiny kokosového… Číst dál
Kokosový olej (viz kokosový ořech) našel uplatnění v potravinářství, lékařství i průmyslu. Za… Číst dál
Kokotka je zvláštně znějící název pro zapékací misku s víčkem. Je to počeštěná zkomolenina… Číst dál
Koktejl je společenské krátkodobé setkání, které trvá asi 2 hodiny. Uskutečňuje se odpoledne nebo… Číst dál
Konfitování je způsob úpravy masa, který je původem z Francie. Spočívá ve velmi pomalé tepelné… Číst dál
Co s jahodníky po sklizni? Odplevelit, nakypřit půdu a důkladně pohnojit, další rok se nám za to odvděčí sladkými plody
Orientální salát tabouleh voní petrželkou a mátou. Víte, co ještě se do něj dává?
Telecí rosol, žloutkové fleky i kuře s kečupem. Na čem si rád pochutnával Vlasta Burian?