Konjak
Konjak je rostlina, která se pěstuje v Japonsku ve vyšších nadmořských výškách. Zdrojem ceněné… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Konjak je rostlina, která se pěstuje v Japonsku ve vyšších nadmořských výškách. Zdrojem ceněné… Číst dál
Kopr je jednoletá vonná bylina, jejíž historie sahá až do starověku. Pěstuje se v zahradách na… Číst dál
Korbáčik je typ polotvrdého pleteného velmi slaného sýra, původem z horských oblastí Oravy na… Číst dál
Koriandr je příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Pěstuje se i u nás. Listový koriandr se využívá v… Číst dál
Koroptev je malý hrabavý polní pták z čeledi bažantovitých. U nás hnízdí na většině území. Nicméně… Číst dál
Kořenová zelenina se pěstuje pro své podzemní části - kořeny, bulvy a hlízy. Patří k nejstarším… Číst dál
Košťálová zelenina je chutná, zdravá a oblíbená. Je plná vlákniny, vitamínu K a kyseliny listové.… Číst dál
Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál
Králík domácí je domestikovaný králík divoký. Jedná se o domácí zvíře, které se dříve ve velkém… Číst dál
Kremrole jsou křupavé trubičky z listového těsta. Po upečení a vychlazení se plní nadýchanou náplní… Číst dál
Krevety jsou korýši, lovení pro zpracování v kuchyni. Jejich maso je chuťově vynikající, obsahuje… Číst dál
Kroketa je malý kousek pokrmu, připravený z masa, ryb, ale nejčastěji z brambor. Výchozí surovina… Číst dál
Zrna obilovin - pšenice, ječmene a ovsa - zbavená obalu, to jsou kroupy. Kroupy mohou být i z… Číst dál
Krupice je obilný výrobek, který vznikne mletím obilí. Je jí několik druhů: hrubá, jemná, jemná… Číst dál
I když je křepelčí vejce 5x menší než slepičí, přesto obsahuje více než dvojnásobné množství… Číst dál
Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k… Číst dál
Křížaly jsou sušené plátky jablek, zbavené jadřinců a stopek. Sušeným hruškám se říká štěpány.… Číst dál
Kukuřice setá se od pradávna používá zejména jako potravina. V lidovém léčitelství je užitečná jako… Číst dál
Kulér je tekuté tmavohnědé potravinářské barvivo, vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace.… Číst dál
Maličký (2-4 cm), žlutooranžový kumquat má výrazné aroma, svou chutí je něco mezi citronem a… Číst dál