Metyja, netyja
Metyja, netyja je krajový název pro jídlo z vařených brambor, někde se názvy mírně liší. Ale vždy… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Metyja, netyja je krajový název pro jídlo z vařených brambor, někde se názvy mírně liší. Ale vždy… Číst dál
Mikrovlnná trouba, zkráceně pod názvem mikrovlnka, je elektrický přístroj pro tepelnou přípravu… Číst dál
Millardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, která při pečení probíhá na povrchu pečiva.… Číst dál
Minestrone pochází z Itálie, jedná se o hustou zeleninovou polévu, která obsahuje cibuli, rajčata,… Číst dál
V japonské kuchyni se miso pasta používá jako dochucovadlo. Vyrábí se ze sójových bobů, které se… Číst dál
Mléčná polévka - jedná se o zcela obyčejnou a jednoduchou polévku, kdy se svaří osolené mléko,… Číst dál
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců během laktace a je to první potrava, kterou dostává (až… Číst dál
Mlíčí je samčí pohlavní žláza a pohlavní sekret ryb. Spolu s jikrami jsou to suroviny, které se… Číst dál
Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr,… Číst dál
Moravský vrabec jsou doměkka rozpečené tučnější kousky vepřového masa. Nejlepší kombinace je bůček… Číst dál
Mortadela je druh jemného vepřového salámu, s kousky slaniny, ochucený kořením. Pochází z Itálie.… Číst dál
Moruše, plody morušovníku, jsou jedlé a velmi chutné ovoce. V syrovém stavu jsou silným… Číst dál
Mořské řasy bychom mohli nazvat slovy "mořská zelenina". Obsahují více vitamínů a minerálů než… Číst dál
Mošt je tekutina, která vzniká lisováním různého ovoce. Nejznámější jsou vinné nebo jablečné mošty,… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Mousse je čokoládová pěna lahodné chuti, která pochází z Francie. Rádi si na ní pochutnají všichni… Číst dál
Mozzarella je druh měkkého sýru ve tvaru oválu, pocházejícího z italské Kampánie. Má sněhobílou… Číst dál
Muffin je pečivo menších rozměrů, které se vejde do dlaně dospělého člověka. Některé tvarem… Číst dál
Mungo jsou malé fazolky s velkým přínosem do kuchyně, i pro naše zdraví. Neobejdou se bez nich… Číst dál
Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa… Číst dál