Panna cotta
Panna cotta je známý italský dezert. V překladu znamená vařená smetana, jemně oslazená a ztužená… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panna cotta je známý italský dezert. V překladu znamená vařená smetana, jemně oslazená a ztužená… Číst dál
Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je… Číst dál
Papája melounová je sladký exotický plod, vonící po meruňkách. Obsahuje řadu vitamínů, pozitivně… Číst dál
Papilota je dostatečné množství pečícího nebo pergamenového papíru, ale i alobalu, do kterého… Číst dál
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k… Číst dál
Paprikáš je maďarské jídlo (paprikas), které lze připravit z jakéhokoli masa. Je podobný perkeltu,… Číst dál
Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál
Parenica je slovenský tradiční nezrající pařený hnětený ovčí sýr s velmi jemnou chutí. Pravá… Číst dál
Slovo parfait ve francouzštině znamená dokonalý, a stejně takový je i dezert, který se připravuje z… Číst dál
Parmezán je sýr, který je původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho kůrka je… Číst dál
Parmská šunka italsky Prosciutto di Parma je typická šunka pro oblast poblíž města Parmy. Tento… Číst dál
Pasírování je jednoduchá kuchařská technika, při které se různé druhy surovin nebo pokrmů rozmělní… Číst dál
Passata di pomodoro je rajčatové pyré (rajský protlak) z dobře vyzrálých rajčat, bez vnitřků se… Číst dál
Pasterace je jedním ze způsobů konzervace potravin. V 19. století ji vyvinul francouzský vědec… Číst dál
Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti… Číst dál
Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je… Číst dál
Paštika je velmi chutný a voňavý masný výrobek, připravovaný ze syrového rozmělněného masa, často s… Číst dál
Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou… Číst dál
Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál
Pecorino je typický italský tvrdý sýr, s delším zráním a tvrdou kůrkou. Vyrábí se z ovčího mléka,… Číst dál
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Zčernalé banány se dají zachránit. Můžete s nimi kouzlit nebo z nich připravit sladké překvapení
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci