Pomeranč
Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál
Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál
Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál
Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál
Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál
Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál
Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál
Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál
Jsou dva druhy prejtů, jeden se připravuje z krve a vařených krup, druhý je jitrnicový, jsou v něm… Číst dál
Pribináček je tradiční našlehaný dezert pro děti, z tvarohu a smetany, vyráběný pod tímto názvem od… Číst dál
Prosciutto je italská sušená šunka, která se krájí na velmi tenké plátky. Řada regionů má své… Číst dál
Prosecco je italské šumivé víno. Název tohoto vína je odvozen od vesnice, která je součástí Terstu… Číst dál
Proso je obilnina z čeledi lipnicovitých a spolu s pšenicí a ječmenem patří k nejstarším kulturním… Číst dál
Provensálské bylinky je směs bylinek původem ze slunné jihovýchodní Francie. Název je odvozen od… Číst dál
Psyllium je rozemleté oplodí jitrocele indického, který roste hlavně v Indii, Pákistánu, Iráku ale… Číst dál
Pučálka je staročeské jídlo našich předků. Základem je naklíčený hrách, který lze připravit ve… Číst dál
Puding připravujeme z pudingového prášku, což je vlastně bramborový nebo kukuřičný škrob, ochucený… Číst dál
Pufování je proces výroby, kdy při vysoké teplotě, tlaku a rychlém odpaření vlhkosti dosáhneme… Číst dál
Punč pochází z Indie. Pánč znamená pět, a právě z pěti surovin by se měl připravovat. Jsou to… Číst dál