Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulinářský slovník

Všechna slova podle abecedy

Beleše

Beleše jsou něco mezi bavorským vdolkem a maďarským langošem. Připravují se z jednoduchého a… Číst dál

Beleše

Beluga

Černá čočka beluga je potravina s vysokou nutriční hodnotou. Dováží se k nám z Kanady. Svými… Číst dál

Beluga

Bešamel

Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál

Bešamel

Bezé

Bezé je lehké a vzdušné, nadýchané sněhové těsto (francouzský polibek), jehož součástí jsou bílky a… Číst dál

Bezé

Biga

Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál

Biga

Bigos

Bigos je tradiční polský pokrm, vaří se v Bělorusku a Litvě, své příznivce našel i u nás. Bigos má… Číst dál

Bigos

Blanšírování

Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál

Blanšírování

Bloody Mary

Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu… Číst dál

Bloody Mary

Bobkový list

Bobkový list jsou suché listy vavřínu vznešeného. Z vavřínů se vijí nejen věnce, ale používá se i… Číst dál

Bobkový list

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka je oblíbená omáčka, typická pro italské město Bologna. Základem je maso, dříve… Číst dál

Boloňská omáčka

Boršč

Boršč je druh polévky, která pochází z ruské a ukrajinské kuchyně. Později zdomácněla i v mnoha… Číst dál

Boršč

Borůvka

Kdo by neznal borůvkový koláč, knedlíky nebo žahour, borůvkovou omáčku. Jsou to velké dobroty, do… Číst dál

Borůvka

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Bouilon

Bouilon je silný masový nebo zeleninový vývar, nejčastěji oba dohromady. Někdy se tak nazývají… Číst dál

Bouilon

Bouquet garni

Bouquet garni je francouzský výraz doslova znamenající "zdobená kytice". Je to svazek bylinek,… Číst dál

Bouquet garni

Bowle

Bowle je oblíbený nápoj, používaný na různých oslavách a párty. Připravuje se ve větším množství do… Číst dál

Bowle

Boží milosti

Boží milosti jsou známé již od doby M.D. Rettigové. Nejvíce spjaté jsou s masopustem, bývaly… Číst dál

Bramborák

Kdo by neznal smažené placky z jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajíček, ochucené česnekem a… Číst dál

Bramborák

Bramborová kaše

Bramborová kaše nebo také bramborové pyré je pokrm, který se připravuje z moučnatých brambor,… Číst dál

Bramborová kaše

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou základem české kuchyně, dají se připravit z jednoduchých a běžně… Číst dál

Bramborové knedlíky

1 2 3 4 5 23