Sója luštinatá
Sója je luštěnina s vysokým obsahem proteinů. Pochází z Číny. Obsahuje až 35 % rostlinných bílkovin… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sója je luštěnina s vysokým obsahem proteinů. Pochází z Číny. Obsahuje až 35 % rostlinných bílkovin… Číst dál
Pravá sójová omáčka je tradiční asijské dochucovadlo. Má podobu řídké hnědé omáčky, která se vyrábí… Číst dál
Sójové maso je dehydratovaný, texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Lze je… Číst dál
Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál
Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a… Číst dál
Sorbet je lehký mražený dezert, připravený pouze z cukrového sirupu s ovocným protlakem nebo… Číst dál
Spiralizér je ruční nebo elektrický přístroj, většinou multifunkční, určený na přípravu nudliček,… Číst dál
Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často… Číst dál
Stévie sladká je bíle kvetoucí, tropická, světlomilná rostlina. Říká se jí také sladká tráva. Je… Číst dál
Suflé je kulinářská specialita, lehká jako obláček. Je to dezert plný chuti a vzduchových bublinek.… Číst dál
Sůl se v přírodě vyskytuje v podobě nerostu halitu, známého jako sůl kamenná. NaCl chlorid sodný je… Číst dál
Tato sůl se těží ze sopečných jezer. Černá nebo i narůžovělá barva je ovlivněna minerály. Sůl… Číst dál
Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína.… Číst dál
Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál
Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál
Původ sushi je v Japonsku. Připravuje se ve tvaru rolek ze speciální ochucené rýže, mořské řasy,… Číst dál
Svíčková omáčka je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál
Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál
Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál
Syřidlo je enzym, který se používá při výrobě sýrů k srážení mléka. Jeho hlavním úkolem je přeměnit… Číst dál
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií
Herce Lukáše Hejlíka žena doma k vaření moc nepouští, ale dokonalé italské dýňové rizoto má „povoleno“
Jak na zadělávané dršťky: Se smetanovou omáčkou, slaninou a divokým kořením jsou vynikajícím a levným jídlem