Šafrán
Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál
Cibule šalotka pochází z orientálních zemí. Někdy se jí říká množilka nebo česnek askalonský. Roste… Číst dál
Šalvěj lékařská je bylinka, která je ceněná v lidovém léčitelství i v kuchyni jako koření. Je silně… Číst dál
Šašlik je druh kebabu, oblíbený je především v zemích bývalého Sovětského svazu. Připravuje se z… Číst dál
Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z… Číst dál
Škubánky jsou jídlem z vařených brambor, které mají rády zejména děti. Brambory se ještě před… Číst dál
Šmakoun je zdravá dietní potravina, ideální alternativa masa a sýru. Jedná se o bílkovinovou hmotu,… Číst dál
Šmorn je staročeský pokrm s mnoha krajovými obměnami. Připravují se jak ve slané, tak i ve sladké… Číst dál
Šodó není mléčný vanilkový krém, kterým poléváme dukátové buchtičky. Je to vinná pěna, připravená z… Číst dál
Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z různých druhů luštěnin, např. z hrachu, fazolí,… Číst dál
Špalda je nejstarší druh pšenice. Později ustoupila šlechtěné pšenici s vyššími výnosy. Špalda je… Číst dál
Špek pochází z německého slova Speck. Špek je v podstatě uzená slanina z hřbetního sádla, převážně… Číst dál
Štramberské uši jsou cukrářským výrobkem z perníkového těsta, stočeného do tvaru kornoutu. Tradičně… Číst dál
Štrejchování (štrychování) je potírání povrchu chleba před vložením do pece vodou. Poslouží např.… Číst dál
Štrúdl je vlastně jablečný závin. Tento typ moučníku má původ v Rakousku, odkud se rozšířil nejen k… Číst dál
Šunka je masný výrobek, který zaujímá dominantní místo mezi masnými výrobky. Může být vyrobená z… Číst dál
T-bone steak je bezpochyby králem všech steaků. Název vychází z kosti ve tvaru T, která je zasazena… Číst dál
Taco je tradiční mexické jídlo, které si získalo oblibu i u nás. Skládá se z malé tortilly,… Číst dál
Tagliatelle jsou ploché a dlouhé vaječné nudle z tvrdozrnné pšenice původem z Itálie. Jsou podobné… Číst dál
Tahini je pasta ze sezamových semínek. Semínka mohou být obojí, loupaná i neloupaná. U nás se… Číst dál
Jarní cibulka 5x jinak: Grilovaná jako příloha odlehčí masité pokrmy, ve slaném koláči perfektně ladí se sýrem a smetanou
Poctivá čočková polévka krok za krokem: Zahuštění prospěje nastrouhaná brambora, proti nadýmání pomáhají bylinky
Jak pěstovat rajčata? Kvalitní sazeničky jsou základ, a pokud si je chceme předpěstovat, právě teď je nejvyšší čas na jejich vysazení