Drink
Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku)… Číst dál
Droby jsou vnitřní orgány, které jsou vedlejším produktem při jatečném zpracování zvířat. Patří k… Číst dál
Pekařské droždí nebo také kvasnice jsou surovinou, bez níž se neobejde výroba chleba, pečiva a… Číst dál
Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je… Číst dál
Dubáček je listový salát, který dostal tento název proto, že jeho listy jsou podobné dubovým. Někdy… Číst dál
Dýně je tykev obecná, známá také jako turek. Jednoletá popínavá rostlina pochází z Jižní Ameriky, u… Číst dál
Džem je řidší ovocná hmota, podobná rosolu. Jsou v něm kousky ovoce, drobnější plody mohou být i… Číst dál
Džezva je nádoba kónického tvaru s rovným držadlem, používá se na vaření turecké nebo arabské kávy.… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Džuveč je pokrm, který pochází z Turecka a rozšířil se postupně po celém Balkáně. Připravuje se z… Číst dál
Eintopf spojujeme hlavně s německou kuchyní, ale najdeme jej i v kuchyních jiných zemí. Jedná se… Číst dál
Ementál je původní švýcarský sýr. Poznáme jej podle toho, že je uvnitř děrovaný. Vyrábí se ve tvaru… Číst dál
Empanadas jsou šátečky z křehkého máslového těsta, které se plní různými nádivkami - masovou,… Číst dál
Enchilada je tradiční pokrm mexické kuchyně. Potřebujeme na něj kukuřičnou tortillu, kterou… Číst dál
Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál
Estragon je proslulá bylinka francouzské kuchyně. Používá se k ochucení různých pečených nebo… Číst dál
Fajitas je jídlo mexických rančerů, kteří žili na západě Texasu. Hovězí nebo i kuřecí maso se… Číst dál
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze… Číst dál
Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou… Číst dál
Ovocné osvěžení pro malé i velké: 10 skvělých domácích limonád, které musíte zkusit!
Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle
Cibule dává salátům tu správnou chuť. Jak zmírnit její štiplavost a jaké odrůdy jsou do salátů nejvhodnější