Tandoori [tandúr]
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí dřevěným uhlím. Je určena na vaření a pečení, pečou se v ní masa na jehlách a pita chleba. Je známá od Turecka až po Čínu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí dřevěným uhlím. Je určena na vaření a pečení, pečou se v ní masa na jehlách a pita chleba. Je známá od Turecka až po Čínu.
V japonské kuchyni se miso pasta používá jako dochucovadlo. Vyrábí se ze sójových bobů, které se… Číst dál
Mléčná polévka - jedná se o zcela obyčejnou a jednoduchou polévku, kdy se svaří osolené mléko,… Číst dál
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců během laktace a je to první potrava, kterou dostává (až… Číst dál
Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr,… Číst dál
Moravský vrabec jsou doměkka rozpečené tučnější kousky vepřového masa. Nejlepší kombinace je bůček… Číst dál
Mortadela je druh jemného vepřového salámu, s kousky slaniny, ochucený kořením. Pochází z Itálie.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12