Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinky

yanull yanull

Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a potřené česnekem. Mohou se podávat k tatarskému bifteku, s volským okem, potřené masovou směsí nebo zeleninovým lečem. Konzumují se i v dalších variantách. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Borůvka

Kdo by neznal borůvkový koláč, knedlíky nebo žahour, borůvkovou omáčku. Jsou to velké dobroty, do… Číst dál

Borůvka

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Bouilon

Bouilon je silný masový nebo zeleninový vývar, nejčastěji oba dohromady. Někdy se tak nazývají… Číst dál

Bouilon

Bowle

Bowle je oblíbený nápoj, používaný na různých oslavách a párty. Připravuje se ve větším množství do… Číst dál

Bowle

Boží milosti

Boží milosti jsou známé již od doby M.D. Rettigové. Nejvíce spjaté jsou s masopustem, bývaly… Číst dál

Bramborák

Kdo by neznal smažené placky z jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajíček, ochucené česnekem a… Číst dál

Bramborák

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá