Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Torttila [tortija]

yanull yanull

Tortilla je druh chleba ve formě tenké placky. Dá se koupit jako polotovar, ale díky snadné přípravě se dají tortilly vyrobit i v naší kuchyni. Dělá se obvykle z pšeničné mouky, ale i ze speciální kukuřičné. Tortilly lze plnit různými náplněmi, masovou, zeleninovou, nebo jejich kombinací. Doplňují se majonézou nebo různými omáčkami.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Polpety

Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa.… Číst dál

Polpety

Pomelo

Pomelo (kříženec grapefruitu a pomeranče se podobá velikému grapefruitu, ale je spíše sladké než… Číst dál

Pomelo

Pomeranč

Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál

Pomeranč

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Portské víno

Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál

Pošírování

Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat