Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zubrovka

yanull yanull

Zubrovka je orginální, silně aromatická vodka, nazlátlé barvy. Pochází z Polska, na etiketě se nachází obrázek zubra a uvnitř láhve je stéblo trávy tomkovice vonné. Podává se chlazená k masu, uzeninám a zvěřině.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Loupák

Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého… Číst dál

Loupák

Lučina

V roce 1981 byl poprvé vyroben český termizovaný smetanový sýr, Lučina. Dobře se roztírá, je vhodný… Číst dál

Lůj

Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než… Číst dál

Maizena

Maizena je lehce stravitelný kukuřičný škrob, který získáme z kukuřičného zrna. Původ slova pochází… Číst dál

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Majoránka zahradní

Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina… Číst dál

Majoránka zahradní

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka