Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka ze škvarků

Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma, a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i tak jednoduchá věc skvělý labužnický zážitek.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 794 kJ /
2 341 kcal
Bílkoviny51,04 g
Tuky227,19 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,77 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vodě zhruba 12 minut. Pak je prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce nakrájíme na drobné kostičky. Krok 3: Škvarky umeleme na masovém strojku. Přidáme cibuli a vajíčka. Krok 4: Promícháme, ochutíme hořčicí a osolíme.

TIP: Chutné a levné pomazánky

Zveřejněno 25. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka ze škvarků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka ze škvarků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA1

Marie

Komentáře (12)

Hořčice dávám jen 1 lžíci, ale strouhnu 1-2 větší nakládané okurky a přidám ještě 1-2 stroužky jemně utřeného česneku. Trošku pepře,dosolit, promíchat a rovnou na chleba 😋

Afterduft 6. 12. 2014 01:51
No než jsem došel od počítače do kuchyně (asi 7metrů) tak jsem ten recept zapoměl a dal do kutru ještě teplé škvarky, lžičku hořtice, kyselou okurku, přiměřeně osolil a lehce rozmixoval. Na lince byl ještě zbytek bramborové kaše od oběda tak jsem trochu díla nandal na tu brkaši :-O :-p. Co dodat? Doporučuji! Omlouvám se autorovi původního receptu, že jsem odbočil od jeho receptu, určitě příště nebudu línej uvařit to vejce a tu jeho pomazánku vyrobím. čus

radekmaty 28. 5. 2014 17:46
supr jednoduchý a dobrý jen tak dál:-p:yes::yes:

Vaclav Fronek:hořčici jsem vynechala spíš kvůli malému synovi ;-)ale i tak nám moc chutnalo :-p Na nějakou party k pivu bych ji určitě použila ;-)

dexulka:Rozumným množstvím hořčice nic nezkazíš. Raději mám naší žlutou obi. Je to velmi dobré a navozuje experimentování a večeře je zachráněna a přátele pohoštěním neurazíš nejsou li hogo-fogo. +bud 10
Ještě doporučuji je li to možné do škvarků použít i malou či velkou vepřovou konzervu /podle množství škvarků/ , pak je to už luxus a žravý, žravý a dobrý.

V lednici troška škvarků,v troubě chlebík,tak co udělat pomazánku :-) Dělala jsem bez hořčice,trošku naředila lákem z okurek a nakrájela na drobno okurku a červenou cibuli.Moc dobrá pomazánka a s čerstvým domácím chlebem (www.toprecepty.cz/recept/38500-syrovatkovy-celozrnny-chleba/) jedna báseň :-p Posílám bodík i foto :yes:

Blaňulka 28. 10. 2011 17:47
Tuhle pomazánku již dělám hodně dlouho a všem moc chutná takže přidávám taky bodík a s okurkou je fakt ještě lepší;-)http://www.toprecepty.cz/recept/1002-pomazanka-ze-...

Výborná pomazánka. :yes:

Tahle pomazánka si jistě zaslouží i bodík ode mě:yes:

Taková super pomazánka a bez bodíků? Musela jsem hned napravit!:-O:yes:

škvarkovka je super,já přidávám ještě nadrobno nakrájenou kyselou okurku:-))

Tak mš HankaPu předběhla ;-(;-(;-(

Tématické fráze:
pomazanka ze škvarek, mleté škvarky, mleté škvarky, co se škvarkama, škvarková pomazánka zavařená, recepty ze škvarek, pomazánky ze škvarek, co ze škvarek, jak uchovat mleté škvarky, pomazánka z škvarek, vyroba skvarkove pomazanky, zavařování škvarek, masové škvarky, jak uchovat skvarkovou pomazanku, recept na mleté škvarky, recepty-skvarky, skvarek, pomazánka zeškvarků, pomazanka se škvarek, pomazanka se škvarkama

Suroviny:
škvarky, vejce, cibule, hořčice plnotučná, sůl

Přidat fotografie receptu