Vynikající domažlické koláče
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově skvěle doplňují. Jak koláče náplněmi ozdobíte necháme na vás.
Suroviny pro 1 dávka
buď 2 velké koláče na 2 plechy, nebo pár malých
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 014 kJ / 5 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,66 g |
Tuky | 217,25 g |
Vláknina | 55,60 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 577 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 687,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve založíme kvásek z trochy vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky. Necháme jej vzejít.
Krok 2: Z mouky, rozpuštěného másla, cukru, žloutků, vzešlého kvásku a vlažného mléka vypracujeme v míse těsto. Přidáme 1/2 lžičky soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Dobře vypracované těsto necháme v teple vykynout. Po vykynutí z něj na pomoučeném vále uděláme dva bochánky, přeneseme je na plech a necháme znovu vykynout.
Krok 3: Mezitím z uvedených přísad připravíme náplně: Tvarohovou připravíme z prolisovaného tvarohu, který smícháme s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a umletými mandlemi. Pak hmotu zlehčíme sněhem z bílku. Makovou připravíme z mlékem spařeného máku, ke kterému přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru a mletou skořici. Podle potřeby zahustíme perníkem. Na povidlovou smícháme švestková povidla se strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, rumem a strouhaným perníkem.
Krok 4: Vykynuté bochánky roztlačíme prsty od středu k okrajům do tvaru velkých kulatých koláčů se zvýšenými okraji. Ozdobíme náplněmi, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče upečeme ve středně vyhřáté troubě v režimu horkovzduchu na 150 °C po dobu cca 30 minut.
Zveřejněno 6. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající domažlické koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnRP
Moje poznámka
Vynikající domažlické koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnRP
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 12 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 55 minutami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 17 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 18 hodinami
Tématické fráze:
chodské koláče postup foto,
vynikající moravské koláče,
vynikající koláčky,
vynikající tvarohové koláče,
kvásek na koláče,
kolace recept,
kvásek na koláč,
koláče z kvásku,
zahuštění povidel,
vynikajici moucniky,
velké koláče,
domazlicky,
domazlicke kolacky,
koláč s povidly,
povidlový koláč,
vynikající tvarohový koláč,
posvícenské koláče,
recept domažlické kynuté koláče,
domažlické koláče-recepty,
kvásek do koláčů
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
žloutek,
droždí,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
mandle mleté,
mák,
cukr,
kůra citronová,
skořice mletá,
mléko,
perník,
povidla švestková,
koření hřebíček,
kůra citronová,
perník strouhaný,
rum
Komentáře (7)