Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšený Krkonošský KUCMOCH

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dancicka dancicka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie919 kJ /
220 kcal
Bílkoviny11,44 g
Tuky4,25 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy31,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme do měkka. Krok 2: Na pánvičce si na troše oleje necháme zesklovatět cibulku (pozor nesmí být moc mastná!). Krok 3: Uvařené brambory rozšťoucháme pomocí "šťouchadla" (rozhodně nepoužíváme ruční mixér - to pak není ono) a přidáváme teplé mléko a stále promícháváme. Kucmoch by měl být hodně hustý. Krok 4: Nakonec přimícháme cibulku a dostatečně osolíme. Kucmoch přeléváme rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 10. 2. 2010

Poznámka autora dancicka

Podáváme s čímkoli - je to opravdová delikatesa pro labužníky. Bohužel je dobrý jen čerstvě udělaný - nedá se moc dobře ohřívat.

Já jsem na něm v Krkonoších vyrostla :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšený Krkonošský KUCMOCH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZAj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšený Krkonošský KUCMOCH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZAj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dančičko, já je zase miluju, ale já vlastně miluju všechno, kde je smažená cibulka:-p:-p

Zajímavý název i receptík!!:-p:yes:

Spagetko... hladké??? :-D
Jinak tzv. Klofanky jsou u nás šťouchané brambory s usmaženou cibulkou... :yes::-8:-p a nemám je moc ráda... když jsem byla malá, měli jsme je na můj vkus moc často ;-)

stouchane brambory zvane Kucmoch ;-):-p

Maris... musím jen dodat "JINEJ KRAJ, JINEJ MRAV" - V Krkonoších je kucmoch kucmoch a škubánky škubánky :-8:yes::-p

spagetko - asi ano, já to taky nemyslela ve zlém, jen mě to překvapilo:-O;-)

No jo, Maris a co když to Dančička a její rodina takto nazývali?

Já nechci slovíčkařit, ale kucmoch jsou přece škubánky a tam patří mouka, toto jsou šťouchané brambory s cibulkou. Dančičko, nic ve zlém;-):-)

No jasně :-8:-8:-8žížalko, jak jsem na to mohla zapomenout ??? Máš pravdu!!!:yes::yes::yes::-8:-8:-8

Ohřívané ne, ale můj táta si zbytek téhle dobroty opékal na sádle :-p:-p

U nás se tomuhle jídlu říká klofánek, na sádle se škvarky se usmaží do zlatova cibule a ta se přidala do těch rozšťouchaných brambor, kam se ale přidal libeček - takže vlastně totéž, jinak díky za připomenutí :-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Jo a Dančička má pravdu, ohřívané -... no nic moc
(Dančičko, na fotce to je moc hladké :-D:-D:-D -ber to jako vtip ;-))

Tématické fráze:
kucmoch, kucmoch recept, co je to kucmoch, kucmoch se zelím, co je kucmoch, kucmoch bramborák se škvarky a zelím., recept na kucmoch, krkonosky gulas, krkonošské recepty, kucmoch se zelím recept, krkonosky kucmoch, co je to kucmoch?, klofánky, jídlo kucmoch, dančička, recepty kucmoch, ohříváme škvarky, kusmoch, kucmoch kucmoch ten já ráda, bezlepkový kucmoch

Suroviny:
brambory, mléko, cibule, olej, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu