Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky od naší babičky

Tento recept mám po svojí babičce a ráda se o něj s vámi podělím. Pařížské rohlíčky jsou klasika z voňavého oříškového těsta a spolu s lahodným máslovým krémem tvoří opravdu nebesky dobré cukroví. Nakonec celé namáčíme do čokolády.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 10 min

110 min (100 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

50-100 podle velikosti rohlíčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 843 kJ /
7 372 kcal
Bílkoviny80,61 g
Tuky490,14 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 359 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy644,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin uděláme těsto, které necháme alespoň hodinu v klidu odpočinout. Pokud by bylo těsto tuhé, přidáme žloutek. Krok 2: Poté těsto vyválíme a vykrájíme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C dle velikosti rohlíčků dorůžova (cca 10-12 minut). Krok 4: Mezitím svaříme mléko s polohrubou moukou, dokud nezískáme hustou kaši. Necháme vychladnout. Krok 5: Vyšleháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a do této směsi přimícháme vychladlou kaši. Získáme perfektní krém. Krok 6: Pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou tvoříme na rohlíčky vlnovky. Krok 7: Necháme ztuhnout a poté namáčíme do rozpuštěné čokolády smíchané s tukem.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 10. 2. 2010

Poznámka autorky happy.lenulka

Zdroj: Tento recept dělám už velice dlouho a mám jej po babičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky od naší babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxLp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky od naší babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxLp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Právě je peču ze dvou dávek , opravdu je potřeba těsto nechat v klidu odpočinout aspoň hodinku , jinak se velmi špatně vykrajuje a trošku se třepí. Vyzkoušela jsem čerstvě udělané i odpočaté, velký rozdíl. Zadělat nejdříve těsto a pak dělat krém.Dala jsem kávovou lžičku kakaa a stačí to! Dělám hrubší , takže válím na 5 mm!:yes: Už jsou hotové , pekly se 12 minut na 160 a povrch popraskal, velmi jsem se lekla, že jsem něco zvojtila a pak jsem ochutnala jeden kousek,:-D normálně boží chuť , tak jsem stláskala 3 bez krému ! ;-( Vychladly a já nastříkala horu krému na každý , stláskala jsem jeden s krémem, no opravdu pohádka .;-( Zítra namáčím v čokoládě , teď jsou tvrdé, dala jsem je do mrazáku, zítra dám polevu a nechám rozležet, budou jako dech , ten krém to vtáhne přes ty praskliny. Doporučuji hodně , ale opravdu hodně krému. Dělala jsem dvojnásobnou dávku základní máslový krém od Bahulky a přidala jednu rozpuštěnou čokoládu :-!Půl na půl jednu Heru + 1 máslo , trošku zůstalo. Vyšlo 56 rohlíčků z jednoho těsta.:yes:

Prosím o radu, kdy na rohlíčky dávat krém, vždy mi rohlíčky ztvrdnou :-(

Kolik je jich z této dávky?

jsem moc ráda, že chutnalo ;-)

Jsou moooc výborné:-pdělala jsem je po prvé.Bála jsem se,že se mi nepovedou a dopadlo to opravdu skvěle:-)Udělala jsem z jedné dávky a do rána nezbyl ani jeden:-S Tak jsem musela udělat další a to za dvou dávek a ty si už hodně hlídám :-DANejvíc mě překvapila moje dcera,která ořechy nemusí,ochutnala je a výborný.Prý je ted musím dělat každý rok:-))Takže moc děkuji za recept:yes:

skvele to vypada a i chutna, bodyk pro vas:yes::yes::yes:

babičky věděli co pečou...:yes::-K:yes:+12:yes::-K:yes:

:yes::yes:

to Lejdy... Máš moc hezké rohlíčky. Já tyto dělám mockrát do roka, tak to trochu "flákám"... Přítel je má šíleně rád.

já znám dva typy pařížských rohlíčků. Jedny jsou z piškotového těsta a tyto z ořechového těsta.
Já ty rohlíčky dělám stejně jak vanilkové, že vyválím váleček a tvaruju rohlíček. Ono se to těsto stejně trochu rozteče při pečení. Ale jde to i vykrajovat.. :-)

Lenulko uvítali bychom i další recepty na cukroví,které máš vyfocené.

Leňulko, vypadají nádherně jedle, jen jsem ještě nikdy nenašla odvahu je doma upéct.
Z jiných recptů vím, že i těsto na rohlíčky se stříká sáčkem rovnou na plech, tady mi ale není jasné, jestli to těsto se musí vyválet a pak vykrajovat???
Každopádně bodík ti patří:-),:-p,:yes:

Dělám také.Vložila jsem fotku z vánočního pečení jestli neva.

Bodík i ode mne:-p! Připomíná mi to tzv "jádrové tyčinky":-p:yes:

Lenulko, všechny babičky jsou šikovné s nějakýma výjimkama a přece jen nám tu něco zanechali, třeba tuhle dobrotu;-)Babičce i tobě jde bodík:yes:

Tématické fráze:
jádrové rohlíčky, pařížské rohlíčky, vánoční cukroví pařižske rohličky, jádrové rohlíčky recept, pravé pařížské rohlíčky, recept na jádrové rohlíčky, ořechové rohlíčky pařížské, vánoční cukroví našich babiček, jádrový rohlíček, vánoční cukroví jádrové rohlíčky, pařížské tyčky, jádrové rohlíčky pařížské, nejlepší pařížské rohlíčky, jadrové rohlíčky vánoční, vánoční cukroví pařížské tyčinky, pařížské tycinky vanocni, jádrové tyčinky, jadrový rohliček recept, cukroví pařížské rohlíčky, vánoční pařížské rohlíčky

Suroviny:
ořechy mleté, cukr moučkový, vejce, žloutek, mouka polohrubá, kakao, mléko, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, tuk hera

Přidat fotografie receptu