Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 135 min

135 min (135 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 561 kJ /
1 090 kcal
Bílkoviny225,84 g
Tuky15,27 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 852 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy10,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. Krok 2: V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Krok 3: Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Krok 4: Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty, tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory - hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.

Zveřejněno 14. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71lQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71lQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Otíku, asi 30 vteřin jsem se díval na foto a začal fungovat Pavlovův reflex:-p:-p:-p. Nejen hezky nafocené, ale i krásně upravené na talíři:yes:;-).
:-!:-)):yes::yes::-K +11

Co dodat, vše napsáno již bylo:yes: krásné foto vytvořeno, parádní jídlo uvařeno;-)10.bodík:-K

Podobné dělám, neb tymián a hovězí jde krásně k sobě a navíc tymián můžem vždy a všude :-p;-):yes:

Moc hezky nafoceno;-) a určitě velká dobrota:yes:.

Krásná fotka a jídlo super.:yes:+8.

Hovězí a tymián je ideální kombinace :-p. Šťávu bych nechala vydusit na tuk, zasypala moukou, orestovala a pak rozředila vývarem a okořenila, nechala provařit. Myslím, že bys tím dostal tmavší šťávu.
Ale fotky jsou úžasné už jenom ty si zaslouží bodík ;-)

tý jo, ty fotky jsou nádherné. Jak píše Jana, ten detail masa je supr. Máš u mě za :yes:

Šťava po zahuštění hl.moukou s vodou vždy vybledne. A výpeku nebylo moc.;-)

Otíku, moc hezkej a jedlej recept, jen moc nechápu, že z hovězího je tak světlá šťáva z toho by se měla vypéct tmavší ne:-?já jsem na ty šťávičky trochu umanutá:-p Na bodíku to nic neubírá a tak ho máš:yes:

Fotoaparát je obyčejný CASIO EX-Z19;-) Děkuji za chválu - potěší :yes:

to vyzera uzasne krasne a jedlo! :yes:

:yes::-p:yes::yes::yes:

Otto, nooooooo .... fotky opět jako ze žurnálu:-) Nádhera :yes: +2

To je krása, musíš mít špicový foťák, jak vidím ten detajl masa:-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí na tymiánu, hovězí maso na tymiánu, hovězí pečeně, jak dlouho péct hovězí, hovězí špalek, hovězí na timiánu, jak péct hovězí maso, jak dlouho se pece hovezi, hovězí tymián, maso na tymiánu, hovězí pečeně na timiánu, jak dlouho péct hovězí zadní, jak dlouho se pece hovezi maso, hovězí pečen, jak pect hovězí, hovězí pečeně na timiánu, hovězí pečeně s tymiánem, jak dlouho péct hovězí, hovezi a tymian, pečeně na tymiánu

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, mrkev, petržel, tymián sušený, masox, olej, sůl, mouka hladká, hořčice

Přidat fotografie receptu