Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okouník mořský na pórkové slámě

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 280 kJ /
306 kcal
Bílkoviny72,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř. Krok 2: Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy. Krok 3: Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat. Krok 4: Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle a poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu). Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.

Zveřejněno 20. 2. 2010

Poznámka autora Colombo65

Výborná a chutná ryba - nabídka Interspar - pevné bílé maso. Vše se má zkusit. A tady bude brzy "opáčko".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okouník mořský na pórkové slámě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z86w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okouník mořský na pórkové slámě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z86w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

mořské ryby miluji, krásná fotka a recept napovídá, že si pochutnám...:yes:

Máš suprové recepty, díky za ně a za tenhle další :-)

Ottíku, v jednoduchosti je krása:yes:. Díky za každý recept na topkách, který je umocněn skvělou fotografií:yes::yes:.
:-!:-)):yes::yes::-K +8

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:yes::yes:

Nádherné žravé fotky a super uprava ryby :-) :yes: +4

michsamant 20. 2. 2010 16:58
:yes::yes:

Každá ryba dělaná na másle je :-p. Okouníka mořského neznám.:-) Kupuji vždy filety bez kůže, ale okouníka bez kůže jsem nezaregistrovala. Receptík se mi moc líbí. Posílám :yes: + 4.

... se teda omlouvám, dnes byl den ve znamení ryb;-) a po nich je fakt hlad:-D

No Colombo,jako vždy,nádhera:-K:yes:

Colombo, ty mne těmi krásnými fotkami a výbornými recepty vždycky nějak dostaneš, že dostanu hlad :-)+2.

Tématické fráze:
okounek morsky, morsky okounek, příprava mořského okouna, recepty s vokouna nilskeho, okounek nilský recept, okouník na pánvi, okouník-recepty, zlaty okounik příprava, okoun nilsky jak ho nalozit, uprava vokoun nylsky, okouník nilský filet recepty, okoun v alobale, norský okoun, norský okoun recept, okoun nilský recept, norský citronový pepř, příprava okouníka, okounek mořský recept, příprava vokouna, recepty z okounka nilského

Suroviny:
okoun mořský, pepř citronový, sůl, mouka hladká, pórek, ghee

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu