Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 193 kJ /
285 kcal
Bílkoviny18,67 g
Tuky3,17 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy40,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce si uvaříme do poloměkka a neloupeme. Krok 2: Pak je překrojíme podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které si na jedné lžíci olivového oleje mírně orestujeme. Krok 3: Plníme jednu půlku brambor. Krok 4: Na hrášek s rukolou ještě přidáme kousky nivy a půlky hroznového vína, osolíme a brambory uzavřeme druhou polovinou. Krok 5: Osolíme a zakápneme ještě olivovým olejem a dáme péct asi na 20 minut na 200°C. Krok 6: Mezitím si připravíme dresing z bílého jogurtu a šťávy z citronu, který také mírně osolíme a opepříme a k upečeným bramborám servírujeme na půlce červené papriky.

Zveřejněno 21. 2. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Jiří Babica, včerejší pořad.

Měla jsem to na oběd, je to opravdu vynikající!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6k3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6k3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

to ja se jen tak zamyslela, s cim bych si to dala priste....uplne to vidim a sliny se mi sbihaji jen pri te predstave. At bude co bude, preji dobrou chut :-D

Lucasinka, já vím, poradila bych si, ale dnes to vidím na vaječné topinky:-))

Jani, myslim, ze jakakoliv napln bude dobra....jestli mas houby, nebala bych se brambory naplnit smesi hub, nebo cizrnou a rajcaty...

Lucasinka jéé, díky, zrovna se jdu mrknout, co bych udělala na večeři, jenže nemám rukolu;-)

Jani, uzasny a lehky napad na veceri. Misto nivy jsem pouzila mozzarelu, brambory ze vnitr trochu posypala chilli a podavala s hraskem na masle a cerstvou rucolou. Bylo to vyborne a brzy se docka opakovani. Bodik uz jsem ti dala a druhy dat, bohuzel, nemuzu, tak jen moc moc moc dekuju za vynikajici receptik :-K Pridala jsem fotecku - kdyby se nelibila, odstranim :-8

majda1512 ale nééé, on měl snad větší brambory a já jsem se v Albertu v nich hrabala půl hodiny, než jsem nějaké solidní vybrala. Je to bída s bramborama. Napohled dobré, vevnitř černé, no, co naděláme. Díky za bodík:-8

Jani ty jsi rychlík :-O ale máš to hezčí než Babica!!!! Bodík letí :-K

Lusin, Jani: jj vyzkouším a dám vědět:-p

yanull: koukám, že jsi to docela pravidelně sledovala, v té škole bylo přesně vidět, že on takový hulvát není, tam byla jediným problémem ředitelka... on byl v pohodě, všechno chválil a neřekl tam ani jednu zápornou připomínku, pokud si dobře pamatuju, ale to je jedno, prostě to je takový pořad no... je jiný než ty ostatní, jde tam vidět jak to doopravdy chodí v těch kuchyních (pracovala jsem tam, vím, že to tak je) a to se mi líbí.. ale však každý může mít svůj názor :-)

Jani, tak tohle jsem včera v TV neviděla, ale musela to být mňamka.:yes::yes::yes:

Terko, já si myslím, že si ho nejvíce zvali majitelé podniků, kteří mu nechali svůj personál napospas. To samé bylo, když si ho pozvala ředitelka školy do školní kuchyně a jídelny, on ochutnal uvařené jídlo a "milostivě" ho pochválil.Přitom tam to bylo vše jako ze žurnálu a jídlo na jedničku a kuchařka si brala léky na tlak.:-/ Neberu mu, že je odborník, ale to hulvátství buď vědomé nebo hrané mi vadí. Však musel vědět do čeho jde a když to dělal, tak i když, jak píšeš, že není takový, tak v těch pořadech se s tím povýšeným hulvátstvím ztotožnil.

S hermelínem určitě, zkus cheddar nebo goudu(super cena i dobrá kvalita v Penny-kupodivu;-)), ementál.

terysha.mathey určitě, myslím, že každý nemá rád plesnivé sýry, klidně zkus jiný a pak třeba napiš, jaké to bylo:-)

čím víc tu koukám, tím víc mam na to chuť, akorát nemůžu jíst sýry plesnivé (modré zelené),... myslíte že to půjde třeba s hermelínem nebo goudou nebo ja nevim, s čím?!

yanull: ale často si tam "šéfa" zvou právě ti lidi z kuchyně či z placu, kteří ví, jak se s nimi bude jednat.... on prej není až takový zlý, jak se tam zdá...;-)

Tématické fráze:
dnes vaři šef recepty, dnes vaří šéf, recepty - dnes vaří šéf, recepty s rukolou, dnes vaří šéf,recepty, co s rukolou, "@braskem.com.br" loc:cz, babica-recepty, jiri babica recepty, recepty dnes vaří šéf, jídla s rukolou, dresing na rukolu, vaření s babicou, mail sergiosimoveis.cim.br loc:cz, rukola recepty, vaříme s rukolou, mail sergiosimoveis.com.br loc:cz, zapečene brambory s rukolou, brambory s rucolou, vařime s babicou

Suroviny:
brambory, rukola, hrášek mražený, olej olivový, víno hroznové, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, jogurt bílý, šťáva citronová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu