Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 193 kJ /
285 kcal
Bílkoviny18,67 g
Tuky3,17 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy40,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce si uvaříme do poloměkka a neloupeme. Krok 2: Pak je překrojíme podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které si na jedné lžíci olivového oleje mírně orestujeme. Krok 3: Plníme jednu půlku brambor. Krok 4: Na hrášek s rukolou ještě přidáme kousky nivy a půlky hroznového vína, osolíme a brambory uzavřeme druhou polovinou. Krok 5: Osolíme a zakápneme ještě olivovým olejem a dáme péct asi na 20 minut na 200°C. Krok 6: Mezitím si připravíme dresing z bílého jogurtu a šťávy z citronu, který také mírně osolíme a opepříme a k upečeným bramborám servírujeme na půlce červené papriky.

Zveřejněno 21. 2. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Jiří Babica, včerejší pořad.

Měla jsem to na oběd, je to opravdu vynikající!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6k3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6k3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (31)

to ja se jen tak zamyslela, s cim bych si to dala priste....uplne to vidim a sliny se mi sbihaji jen pri te predstave. At bude co bude, preji dobrou chut :-D

Lucasinka, já vím, poradila bych si, ale dnes to vidím na vaječné topinky:-))

Jani, myslim, ze jakakoliv napln bude dobra....jestli mas houby, nebala bych se brambory naplnit smesi hub, nebo cizrnou a rajcaty...

Lucasinka jéé, díky, zrovna se jdu mrknout, co bych udělala na večeři, jenže nemám rukolu;-)

Jani, uzasny a lehky napad na veceri. Misto nivy jsem pouzila mozzarelu, brambory ze vnitr trochu posypala chilli a podavala s hraskem na masle a cerstvou rucolou. Bylo to vyborne a brzy se docka opakovani. Bodik uz jsem ti dala a druhy dat, bohuzel, nemuzu, tak jen moc moc moc dekuju za vynikajici receptik :-K Pridala jsem fotecku - kdyby se nelibila, odstranim :-8

majda1512 ale nééé, on měl snad větší brambory a já jsem se v Albertu v nich hrabala půl hodiny, než jsem nějaké solidní vybrala. Je to bída s bramborama. Napohled dobré, vevnitř černé, no, co naděláme. Díky za bodík:-8

Jani ty jsi rychlík :-O ale máš to hezčí než Babica!!!! Bodík letí :-K

Lusin, Jani: jj vyzkouším a dám vědět:-p

yanull: koukám, že jsi to docela pravidelně sledovala, v té škole bylo přesně vidět, že on takový hulvát není, tam byla jediným problémem ředitelka... on byl v pohodě, všechno chválil a neřekl tam ani jednu zápornou připomínku, pokud si dobře pamatuju, ale to je jedno, prostě to je takový pořad no... je jiný než ty ostatní, jde tam vidět jak to doopravdy chodí v těch kuchyních (pracovala jsem tam, vím, že to tak je) a to se mi líbí.. ale však každý může mít svůj názor :-)

Jani, tak tohle jsem včera v TV neviděla, ale musela to být mňamka.:yes::yes::yes:

Terko, já si myslím, že si ho nejvíce zvali majitelé podniků, kteří mu nechali svůj personál napospas. To samé bylo, když si ho pozvala ředitelka školy do školní kuchyně a jídelny, on ochutnal uvařené jídlo a "milostivě" ho pochválil.Přitom tam to bylo vše jako ze žurnálu a jídlo na jedničku a kuchařka si brala léky na tlak.:-/ Neberu mu, že je odborník, ale to hulvátství buď vědomé nebo hrané mi vadí. Však musel vědět do čeho jde a když to dělal, tak i když, jak píšeš, že není takový, tak v těch pořadech se s tím povýšeným hulvátstvím ztotožnil.

S hermelínem určitě, zkus cheddar nebo goudu(super cena i dobrá kvalita v Penny-kupodivu;-)), ementál.

terysha.mathey určitě, myslím, že každý nemá rád plesnivé sýry, klidně zkus jiný a pak třeba napiš, jaké to bylo:-)

čím víc tu koukám, tím víc mam na to chuť, akorát nemůžu jíst sýry plesnivé (modré zelené),... myslíte že to půjde třeba s hermelínem nebo goudou nebo ja nevim, s čím?!

yanull: ale často si tam "šéfa" zvou právě ti lidi z kuchyně či z placu, kteří ví, jak se s nimi bude jednat.... on prej není až takový zlý, jak se tam zdá...;-)

yanull :yes::yes:;-)

Jani, Jiří se nemusí všem zavděčit, ale pořád je mi jeho pořad milejší, než ten Ano šéfe, kdy tam ten "mistr" světa přehlíží personál jako své pohůnky a jedná s nimi jako s hotentoty, byť něco z toho je ve scénáři a zbytek se vypípává, protože to nelze ani vysílat. :-( Mně osobně se ze všech kuchařských pořadů líbí svým podáním Kuchařká pohotovost nebo Kluci v akci.

Lusinda....... jo jo, to je jedno jestli jsi to říkala mě nebo na skupinu na FB, jen jsem chtěla vysvětlit, co jsem psala:-K

yanull kam se hrabu já na Babicu Jiříka!:-D. Možná nevaří podle představ každého, ale vaří tak, aby se to po něm dalo uvařit a z dostupných surovin;-). Rukolu mají v Albertu, ikdyž spoustu věcí tam neseženu:-S

Terezo já jsem tím myslela ty skupiny na FB;-)

Lusinda, tak například já nesnáším jeho osobu, neříkám, že vařím lépe nebo zajímavější věci...

Hezký recept!Mě vzdycky rozesměje, jak kdekterý "odborník", který splácá páté přes deváté a vaří z polotovarů, se nad Babicou ofrňuje.;-)Nemyslím nikoho konkrétně prosím, já ho nesleduji(zapomínám), ale podle toho, co od něj vaří Jana, nemůže být tak špatný.Bod:yes:

:-O No Jani, další bodík, kam se na Tebe "hrabe" Babica Jiřík :-p:-);-):yes: Kde jsi tak honem sehnala rukolu? Ty jsi žena činu, já z Tebe zkrátka nebudu :-)):-K

Babicu nenávidím, ale zrovna tenhle recept jsem náhodou viděla a taky jsem si říkala, že něco od něj výjmečně vyzkouším!!!! Super, aspoň si to můžu uložit :)

michsamant 21. 2. 2010 14:07
:yes:

No Janičko, to není jídlo, ale přímo umělecké dílo :yes: +3

zizala spousta lidí ho nemusí a přesto má zatím největší sledovanost, podle toho, co je dnes v novinách.;-) Každopádně mi se podle něj opravdu dobře vaří a tohle nemělo chybu. Hrášek, rukola, niva a hroznové víno jsem si vůbec v té kombinaci neuměla představit. SKVĚLÉ!!:-p

:-8 Ty víš, že ho nemusím, ale tohle zrovna vypadalo docela dobře, přepnula jsem to akorát, když je dělal;-):-p Jen mi řekni - s tím vínem, nebylo to pak nasládlý?

jirka66 že by?:-)):-D No, zrovna dnes je o něm a ostatních kuchařích nějaké povídání v nedělním Blesku, tak jsem si říkala, že mu zvednu reputaci;-) Děkuji za bodíky:-)

:yes::-p

Tak nevím Jani na základě tvé rychlosti jestli vaříš ty podle Babici nebo Babica podle tebe:-D:-D:-DJako vždy nádherné fotky.:yes::yes: Psílám první bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
dnes vaři šef recepty, dnes vaří šéf, recepty - dnes vaří šéf, recepty s rukolou, dnes vaří šéf,recepty, co s rukolou, "@braskem.com.br" loc:cz, babica-recepty, jiri babica recepty, recepty dnes vaří šéf, jídla s rukolou, dresing na rukolu, vaření s babicou, mail sergiosimoveis.cim.br loc:cz, rukola recepty, vaříme s rukolou, mail sergiosimoveis.com.br loc:cz, zapečene brambory s rukolou, brambory s rucolou, vařime s babicou

Suroviny:
brambory, rukola, hrášek mražený, olej olivový, víno hroznové, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, jogurt bílý, šťáva citronová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu