Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ciabatta

Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti vlastnoručně upečeného domácího pečiva, včetně ciabatty, se nic nevyrovná.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min Doba přípravy bez kynutí.

50 min (50 min příprava, Doba přípravy bez kynutí.)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 144 kJ /
1 946 kcal
Bílkoviny60,53 g
Tuky21,38 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,05 g
Sacharidy369,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí na 1. těstíčko umícháme řídkou kašičku a necháme 12 hodin, nejlépe přes noc, nakynout. Krok 2: Pak k tomuto těstíčku přidáme ingredience č. 2 a vařečkou vypracujeme hladké, lepivé, řidší těsto, nelekneme se toho, je to tak správně. Krok 3: Přikryjeme utěrkou a necháme kynout aspoň 3 hodiny. Krok 4: Poté těsto stěrkou rozdělíme na dvě části, každou vyklopíme na hodně moukou posypaný plech, ruce si pořádně namoučníme a snažíme se velmi jemně vytáhnout těsto do délky, musíme s ním zacházet opatrně, abychom nevyhnali vzduchové bubliny. Pokud se nám těsto hodně rozlije do stran, můžeme ho podélně překlopit v polovině, v tom případě je lépe, máme-li pod ním pečící papír. Krok 5: Necháme nezakryté ještě asi 20 minut kynout, mezitím rozehřejeme troubu na 220°C a dospod dáme hrneček s vodou. Pak obě ciabatty upečeme. Krok 6: Upečené zní na poklep dutě.
Recept není vhodný pro domácí pekárnu.

Zveřejněno 21. 2. 2010

Poznámka autorky zizala

Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně

Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ciabatta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Og7Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ciabatta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Og7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ciabatta moc povedená, záměrně jsem šla na odkaz z trhacího masa, skvělé jedním slovem:-K:yes::yes:

super recept, mňam!

ještě jsem ciabattu neměla ale určitě ji vyskouším :yes::yes::yes::yes::-!:-!:-!:-8

BILKOVAI: budu se těšit, až vyzkoušíš :-)

Už je v oblíbených na vyzkoušení. Vypadá nádherně:-O:yes:...1:yes:

Krása!:-)

Ciabattu mám moc ráda, určitě vyzkouším;-):yes:

Uloženo-zkusím.:yes::yes::yes:

Vypadá skvěle:-p

:yes::yes::yes::yes:+2.

:-p:-p:yes::yes:

michsamant 21. 2. 2010 18:31
:yes::yes:

Tématické fráze:
ciabatta recept, ciabatta, čabata, recept na ciabattu, ciabata recept, ciabata, čiabatta recept s italem v kuchyni, domácí ciabata, recept ciabatta, čabáta recept, domácí ciabatta, domácí ciabata recept, italske pecivo slane recepty, cibata, italské pečivo recept, ciabatta recepty, cibatta, ciabata v domácí pekárně, slané pečivo recepty, italské pečivo

Suroviny:
droždí sušené, voda, mléko, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl

Přidat fotografie receptu