Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelnačka podle mojí maminky

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 840 kJ /
1 157 kcal
Bílkoviny66,16 g
Tuky31,22 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy143,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 2: Zelí povaříme 10 minut v osolené vodě. Krok 3: Obojí scedime a dáme do většího hrnce. Zalijeme mlékem, necháme přejít varem, zahustíme moukou rozmíchanou v mléku, chviličku povaříme. Krok 4: Pak přidáme rozkvedlaná vejce, smetanu, osolíme a ještě chviličku povaříme.

Zveřejněno 22. 2. 2010

Poznámka autorky lemarti

Pro masáky: Zelnačku je možné vylepšit:-))))

Stačí kousek uzených žeber,které se trochu povaří,maso se pak oloupe od kostí,a s troškou vývaru přidá k zelnačce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelnačka podle mojí maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/468V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelnačka podle mojí maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/468V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Vynikající polévka kde vynikne chuť kyselého zelí a není přeražená klobásou nebo uzeným....:yes::yes::yes:

Teď jsme dovařili, je toho zbytečně moc a je to takové plané, nedochucené, chuť jen mléka...moc mi tedy nechutná...:-(:no:

teď jsem dodelala a moc dobrá:yes:

Dneska jsem vařila podle tohoto receptu a je moc dobrá, jen jsem neslila celou vodu z toho zelí ale dala tam i sklenici vody ze zelí. A ještě jsem tam dala 2 klobásky nakrájené na kousky. Snad i přítelovi bude chutnat až přijede z práce. Je víc kyselejší.

Meda85,urcite mas pravdu,ale parkrat se mi stalo ze se to cele srazilo tak tam davam jen trosku vody ze zeli.:-)Ale zalezi na kazdem,kazdemu chutna neco jineho;-)

a není škoda ty vody vylít???..vařím taky zvlášť brambory a zvlášť zelí, které ani neopláchnu a pak to sleju vše dohromady a pokračuji třeba uzeninou nebo uzená žebra atd...máme zkrátka rádi zelňačku kyselou...

Miluji zelňačku,ale to jsem v rodině bohužel sama.I tak posílám bodík.:yes:

Tak ta nám bude dozajista chutnat...:-p Bodík letí předem :yes:.

Gabi uz se stalo;-)

Lenko, dej si to mezi polévky;-)

Lemarti, polévku znám, někdy dělám také z hlávkového zelí a nasekaných vajec natvrdo. Taková zelňačka nikdy nezklame, máš 3. boda:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
zelnačka, zelnačka recept, zelnačka polévka s uzeným, zelnacka z uzenych zeber, zelňačka od polreicha, zelnačka z hlávkového zelí, zelňačka s mlékem, zelňačka od pohlreicha, zelná polévka podle polreicha, zelňačka s uzených žeber, zelnacka bez masa, recept na zelnacku, zelnačka z uzeného bílá, zelná polévka podle pohlreicha, žebra podle pohlreicha, zelnacka s uzeninou, zelňačka ze žeber, bíla zelnačka, zelnačka polevka, recepty zelnačka

Suroviny:
brambory, zelí, mléko, smetana ke šlehání, vejce, mouka hladká, mléko

Přidat fotografie receptu