Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na smetaně (svíčková)

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 780 kJ /
1 142 kcal
Bílkoviny3,85 g
Tuky125,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme v kastrolu na máslo vyklopíme obsah sklenice halali a necháme přejít varem. Krok 2: Vložíme prošpikovaná, osolená a opepřená prsíčka, ty nevykosťuji (nedělí se jako vykostěná). Podlijeme horkým vývarem nebo horkou vodou a dusíme asi třicet minut podle velikosti prsíček. Hotová prsa vyndáme, omáčku tyčovým nebo jiným mixérem rozmixujeme. Krok 3: Zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně a provaříme. Dochutíme cukrem a octem, pokud je to třeba. Maso oddělíme od kosti, nakrájíme přes vlákna, vložíme do omáčky a prohřejeme. Nevaříme! Můžeme přidat špetku tymiánu a hotovo. Krok 4: Tento recept mám vyzkoušený a opravdu je vařeno i dříve než za hodinu. Pokud chcete plánovat na druhý den nebo jako nedělní oběd, doporučuji večer prsa prošpikovat, dát do misky a přelít halali a nechat macerovat až do doby přípravy. Možno přidat vlastní koření podle chuti.

TIP: Svíčková krok za krokem i pro začátečníky

Zveřejněno 25. 2. 2010

Poznámka autora jan.alois

Přijde vám nečekaně návštěva a chcete ji pohostit. Rychle uvařit a ještě se nechat pochválit. Vařím toto jídlo i z krůtích prsou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na smetaně (svíčková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYql

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na smetaně (svíčková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

dneska vařím...vím dopředu, že to bude mňamka jako všechny recepty s topu:yes::yes::yes::yes:

chocolate 27. 2. 2011 11:31
Výborná rychlovka, když se nechce dlouze stát u plotny.Halali jsem neproplachovala, přidala jsem decku červeného a pekla v troubě.Chuť jsem doladila trochou karamelu.
Děkuji za prima nápad Honzo:-K.

dekuji za recept, nikdy jsem svickovou neumela a vzdy ji neco chybelo. zaklad jsem si vzala d vas a zbytek improvizace, neudrzim se nedelat dle sve fantazie a pouzila jsem veprovou kytu a chvili i pekla na halali v troube. jinak vse podle vas a luxusni. jeste jednou diky. mela byt na zitra,ale malej uz me uprosil a ma ji na veceri. dekuji moc. :-K:-)):yes:

Honzo dnes jsem tvou svíčkovou vyzkoušela a musím ji moc pochválit. Opravdu výborná.:-p Ta zelenina Halali dala tomuto pokrmu tu správnou chutˇ:-* Jen jsem tu zeleninu propláchla, protože jak psala už Eliza, nálev byl dost kyselý. Dávám boďana.:yes: Většinou fotím, ale dnes tu byla návštěva takže jsem nestíhala. ;-)

Díky všem za pochvalu nejdůležitější je že je to fofrem a že vám chutná.:-D:-))

Tak manžel je po večeři a tvrdí, že lepší svíčkovou nikdy v životě nejedl, 2x si přidal a pořád ze mě mámil přiznání, jakže jsem to udělala, že je tak fantastická...:-O:-D Vypadá to, že bez Halali už svíčkovou dělat nebudu... Fakt moc díky za recept, Jane.Aloisi...:-K:yes:

Takhle rychle jsem ještě "svíčkovou" neměla...;-):-D Ale příště nálev ze zeleniny sliju, musela jsem přidat moc-moc cukru a marmelády, abych to přiblížila chuti, na kterou jsme zvyklí...:-O Bylo to příšerně kyselé. Koření jsem také přidala a trochu otočila postup - maso jsem opekla na másle, vyndala a pak pokračovala podle předpisu.
Posílám fotky a moc děkuji za recept...:-p:-K:yes:

:yes::yes::yes:

Dávám i s nálevem a neproplachuji.Trochu cukru to opraví pak mi to přijde takové ,jako když vypereš domácí kysané zelí. Jo z vepřové plece nedo krutí kozy . :-D

Mám dotaz - to halali s nálevem nebo bez:-?Jinak dělávám taky, sice s vepřovým masem, ale taky nechávám přes noc naležet (v nádobě s vysátým vzduchem - VaCsy) a halali předem propláchnu aby nebylo tak kyselé.Zasílám první bodík:yes:

Tématické fráze:
svíčková na smetaně z kuřete, kuře na smetaně, svíčková na smetane s kurecim masem, kuřecí svíčková, kuře ala svíčková, svíčková na smetaně z halali, svíčková na smetaně z kureciho masa, svíčková omáčka z kuřete, kuře na smetaně recept, svíckova omacka s veprovym masem, kuře jako svíčková, svickova z kurete, svickova na smetane s halali, svíčková na smetane kureci, svíčková z halali, kuřecí svíčková omáčka, kuřeci svíčková z halali, kuře na svíčkovou, kuřecí svíčková na smetaně, svickova z kureciho halali

Suroviny:
prsa kuřecí s kostí, slanina, halali, šlehačka, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu