Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 1590 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 150 min

1590 min (1440 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie216 247 kJ /
51 684 kcal
Bílkoviny3 013,98 g
Tuky4 022,17 g
Vláknina104,20 g
Cholesterol 10,47 g
Sodík 164,71 g
Sůl402,00 g
Sacharidy806,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením Vitana – Divočina a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne. Krok 2: Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso. Krok 3: Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou a na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Krok 4: Pečeme ve vlastní šťávě. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, je potom krásně měkké. Krok 5: Po upečení maso vyjmeme, odstraníme omotání nití, nakrájíme na plátky. Z výpeku uděláme v omáčku tak, že na kostičkách uzeného špeku, ze kterých necháme pustit tuk si lehce orestujeme šikmo nakrájené párky a přidáme šťávu z výpeku. Krok 6: Lehce provaříme, nastavíme hovězím vývarem s trochou rozmíchané hl. mouky v troše vody, do požadované hustoty. Krok 7: Lehce 8 minut provaříme a máme hotovo. Příloha rýže, těstoviny, brambory.

Zveřejněno 25. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QknL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QknL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

No to je paráda! Já na to mám takovou chuť :-p. A ty nádherný fotky, to už je opravdu zbraň hromadného ničení. bodík. A kdybych mohla dát pět, tak dám :yes:

Jak jsem foto receptu :-Ouviděla....jasná jiskra, že je Colombova ;-) Super receptík:-p, posílám 10.bodík:yes:

:yes:8:yes:

Tak to si nechám líbit:yes::yes::yes::yes:

Úplně se mi sbihaji sliny:-p:yes::yes: a jak je to úhledně naservírované;-):-K

:yes::yes:

Jak malované:-O:-K:yes:

... jasan, rýže je u nás "numero UNO";-);-);-)

Otíku, moc pěkný a dobrý recept a mám dojem, že se musím s Krkovičkou znát, protože tohle dělám také. Že vy máte doma hodně rádi rýži:-? Máš jí totiž na většině receptech a já bych jí mohla Taťuldovi dělat denně;-) Dávám jednoznačně boda:yes:

... jak na zámku ;-);-);-)

Ách jo ;-), děti poslední dobou odmítají hovězí (no u syna je to běžný stav...) a já bych si to tak dala...:-p Colombo, ti tvoji doma se ale mají...:-K
+:yes:

aaaach....:yes:

Vypadá to dost jedle. Mňam. Něco podobného asi budeme znát pod pseudonymem frakfurtská hovězí pečeně, že? :-D:-D ;-)

Ty jsi fakt provokatér....:-D:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí pečeně, hovězí kulatá plec, hovězí pečeně recept, hovězí pečeně recepty, hovězí pečeně na divoko, frakfurtská polévka, pečeně z krkovice, krkovička recepty, kulatá plec, recepty hovězí kulatá plec, frakfurtská pečeně, frakfurtská omáčka, hovězí pečeně krk recepty, hovězí kulatá plec recepty, hovězí kulatá plec recept, kulatá plec recept, frakfurtská hovězí pečeně, pecene hovězí, vepřová plec dle uzenáře, hovezi pecene na speku

Suroviny:
plec hovězí kulatá, cibule, mrkev, petržel, koření, párky, olej, sůl, pepř, mouka hladká, špek uzený

Přidat fotografie receptu