Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Středně náročný

Suroviny

Porce: asi 20 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Krok 2: Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Krok 3: Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice. Krok 4: Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže. Krok 5: Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách - řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina - nemusí být). Krok 6: Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli. Krok 7: Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice. Krok 8: Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík

Zveřejněno 25. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlOK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Zavináče dělám podle tvého receptu již dlouho a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla ohodnotit. Posílám pochvalu:yes: a přidávám bodík. Všichni, kteří ochutnali říkali, že jsou lepší než kupované<3. Koření svařím v nálevu, přecedím a nechám vychladit. Studeným nálevem zaleju rybu. Z takto připravených zavináčů dělám i rybí salát.

Není to moc rozblentany z toho kapra přece jen je to mastný o proti bilim rybám.....:-O:-//

Dagmar Masliková 30. 1. 2013 22:09
:-))naprosto úžasný recept!Každému doporučuji.První várku jsem dělala ze 6ti kaprů,jen se po nich zaprášilo.Zrovna jsem zadělala druhou a bude jen na chut-ze dvou a půl kapra. Moc děkuji autorovi!

Helena, to nevim jestli se dá dat hlávkové děláme to jen ze sáčku :-K

Právě se na ten Váš recept chystám, nasolila jsem naporcocvaného kapra. Jsem sama zvědavá a už se těším. Chtěla jsem se prosím zeptat, dalo by se tam dát hlávkové zelí? Děkuji za odpověd a dám vědět, zda jsem to zvládla. P a Přeji hezký večer, všem a díky. Helena

:yes:

Zdenka +++ 30. 7. 2010 20:24
Jana Remková, :-K:-K:-K:-K

Śmankote, jak jsem to mohla přehlídnout?:-O:yes::yes:

keler je na zavináče nejlepší

jiří díky za bodík:-D:-D:-D

Zde si všichni tykají .:-)) Tykání je zde normální .:-K
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++ :yes: . Bodík jsem již dal .:-K

Jirko-jak řekneš tak udělám.:-OVěřím rybářovi;-)Jiří-můžu tykat?:-8

Nálev máme obvykle připravený předem a uložený ve spíži a tam je chladno , tak jsem napsal chladný .Rozhodně by se ryby na zavináče neměly zalévat horkým nálevem .Zde se jistě shodneme . ;-)

manžel dává vlažný lák :-p

Alespoň se člověk něco přiučí;-), já jsem vždy myslela, že na rybu se leje vlažný.

Jiří máš pravdu a jsem moc ráda,že se tu už občas ukážeš.:-8:-KDíky moc:-K:-K

Taky jsme v začátcích řešili - horký či studený nálev ?
Taky se nám občas něco nepovedlo :-)).
Proto přece Topky máme , abychom si pomáhali ;-), dali radu , jak na to .....

Jiří,to jsem ráda,že si mi odpověděl,to víš,já s těmi láky se raděj ptám,protože kdysi jsme dělávali utopence,někdo říkal horký nálev,někdo chlazený já dala ten horký,to bylo něco tak nedobrýho,tuk co tam byl ,tak se vysrážel no hrůza děs,nikdo to nechtěl jíst,tak proto se ptám jak pro blbečka.:-D;-):-KDíky:-K

Simono ,u tepelně upravených ryb / např. pečenáčů / na teplotě nálevu nezáleží .U syrových ryb, určených do salátů či na zavináče , vždy chladným .Horkým nálevem by jsi rybu tepelně upravila .

prosím mám dotaz,nálev vychlazený a nebo teplý:-?Díky.:-Krecept se mi líbí,mám ráda zavináče a toto je příležitost si je udělat.Dávám bod:yes::-K

Děláme s manželkou - rybářkou :-) - podobným způsobem z bílé ryby .:yes:

Tatínek toto dělával, ale bez toho zelí. Bylo to opravdu dobré, proto musím dát bodíka:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zavináč, výroba zavináčů, zavináče, zavináče recept, matesy z kapra, nálev na zavináče, nakladany kapr, výroba domácích zavináčů, zavinace z bile ryby, recept na zavináče, matjesy z kapra, zavinače z cejnů, jak udělat zavináč, recept zavináče, zavinac recept, rybí zavináče, kapr v nálevu, jak vyrobit zavináče, recepty zavináče, jak udělat zavináče

Suroviny:
kapr, sůl, ocet, cibule, zelí kysané, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu