Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové rizoto

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Raula

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 004 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny38,50 g
Tuky4,10 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy422,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce dáme vařit vodu a do ní rozpustit masox. Krok 2: Pak postupně přidáme všechny suroviny-kromě hrášku a vepřové konzervy. Krok 3: Osolíme, dáme lžíci kečupu a hrnec uzavřeme. Krok 4: Jakmile začne syčet, ztlumíme na minimum a necháme vařit 15 minut. Krok 5: Pak vypneme sporák a dalších 12 minut necháme dojít. Krok 6: Po této době otevřeme, přidáme konzervu masa a hrášku. Promícháme a oběd je hotový.

Zveřejněno 27. 2. 2010

Poznámka autorky Raula

Přeji dobrou chuť, obrázky přikládám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRxr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRxr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

vladka: Tak psovi bych to rozhodně nedala, mám vlčici a retrívřici, a určitě by jim to neprospělo. Dost na tom, že je obvykle krmím granulema a když jim chci přilepšit, tak jim udělám něco z masa a zeleniny bez chemie a taky bez soli - i té je v těch granulích dost.

Vaše "domácí" konzerva byla vyrobená firmou Hamé, tedy dle přiložené fotografie. Ale třeba je to Vaše firma, takže pak opravdu domácí...
A zeleninový masox bych také nepřeceňoval, co do neškodnosti

Mně to je jedno co tu píšete, nám to chutná a moc. Bujon je zeleninový a neškodný.Konzervu dávám domácí , vyrobenou podle receptu tu na topreceptech. A chutná to moc i našemu psíkovi :-))).. Děkuji Vám za komenty!!!! hezký den...

akorat tak dobré pro psa:-((

Stačilo mi pouze přečíst. Než tohle vařit, namažu si chleba máslem.

Tak to mě ve spojení s bujonem vážně nenapadlo:-O:-))

Alžběta 28. 2. 2010 12:32
Maris, kubický = kostičkový :-D

Jo, zapoměla jsem dodat, že dělám z kuřecího vařeného masa.
Koupím kostry,uvařím je a mám polévku a obrané maso do rizota.

Raulo, můžeš, prosím , opravit ten masox v receptu?

Maris - možná to měl být "klasický"

Já rýži zásadně dusím na zpěněné cibulce,obvykle s přidáním kurkumy a zeleniny nakrájené na malé kostičky (mrkev, celer). Zaliji vodou nebo vývarem z masa. Po uvedení do varu nechám asi 10 min vařit a pak nechám dojít v teple, nejlépe v peřinách. Do hotové rýže vmíchám uvařené maso, příp. ještě zeleninu dle vlastního uvážení(hrášek, kukuřici, mírně povařenou brokolici). A takové je naše rizoto.

Alžběto, můžete mi, prosím, vysvětlit, co je to kubický bujon ?:-)

Pani Běto,máte naprostou pravdu,přeji hezký den.

Alžběta 28. 2. 2010 11:34
no jo, no, tím se mnohé vysvětluje. Pokud bylo pravé itaské risotto rozblemcaná rýže, pak není co dodat. Pak chápu, proč radši vepřovou konzervu s uzeninou, zvlášť pokud k tomu nebyl masox, ale kvalitní zeleninový kubický bujón. :-)

Manžel i já jsme italské rizoto jedli,to jo,ale stejně nám nejvíc chutná tohle.Hezky sypavá rýže parboiled,nesnášíme rozblemcanou rýži,tak to bude asi tím.Zapoměla jsem napsat,že jsem se spletla s masoxem,je to zeleninový bujon knorr:-)).Omlouvám se.

Alžběta 27. 2. 2010 15:26
Věřím. Dokud manžel nepozná opravdové itaské risotto, popřípadě aspoň rizoto s masem, čerstvým (mraženým) hráškem, oloupanými a bylinkami ochucenými rajčaty, kvalitní rýží, bude mu chutnat tohle. Rýže v papiňáku, s příchutí masoxu, kečupu, uzené mouky vydávané za uzeninu, konzervovaného hrášku - smíchaná s obsahem konzervy, která má na štítku napsáno „vepřové maso“. Ve skutečnosti je tam masa 10%, zbytek voda, sádlo, kůže a strojově separované blafy. Škoda :-/

Za vyzkoušení stojí,je dobré,zkouším i jiné rizota,ale tohle zatím vede:yes:

:yes::-p

Můj chlap miluje rizoto(hlavně to ode mě;-)),tak tuto variantu určitě zkusím.

Tématické fráze:
rizoto, hrničkova rýže, vepřové rizoto s hráškem, rizoto s uzeninou, hrníčkové recepty, recepty rizoto, rizoto vepřové maso, rizoto s bujonem, hrníčkové rizeto, rizoto s vepřovým masem a zeleninou, rizoto zeleninové, rizoto z vařeného masa, klasické rizoto s vepřovým masem, rizoto masox, itaské rizoto, rizoto s vepřovým masem a hráškem, rizoto veprove, hrnečkové rizoto recept, levné italské rizoto recept, hrníčkové recepty na vepřové maso

Suroviny:
rýže, uzenina, cibule, paprika čerstvá červená, bujón zeleninový, voda, sůl, kečup sladký, konzerva vepřová, hrášek sterilovaný

Přidat fotografie receptu