Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková roláda plněná hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 1590 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 150 min

1590 min (1440 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 497 kJ /
2 031 kcal
Bílkoviny217,00 g
Tuky125,90 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 808 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,60 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, osolíme rychlosolí PRAGANDA a potřeme směsí mletého hovězího masa ve stejně vysoké vrstvě. Je vhodné si namáčet ruce do vody – maso se nám nelepí na ruce a jde lépe uhladit do požadované vrstvy. Krok 2: Na rozprostřené mleté hovězí v jedné polovině položíme námi zvolenou klobásu a na další polovinu rozprostřeme plátky šunky. Krok 3: Takto naplněný plát pevně smotáme a zatáhneme. Krok 4: Výslednou roládu převážeme režnou nití a její povrch potřeme směsí rychlosti PRAGANDA (pro hezkou barvu) a dále pepřem a v hmoždíři rozdrceným kmínem. Krok 5: Takto připravenou roládu dáme uležet do chladu nejlépe do druhého dne. Krok 6: Pečeme na plechu lehce podlité vodou a obložené 4 půlkami větší mrkve cca 2,5 hodiny na střední teplotu přiklopené nebo pod alobalem. Krok 7: Z výpeku uděláme omáčku a nastavíme její množství hovězím vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě.

Podáváme s rýží, šťouchaným bramborem. Krok 8: Náplň:

Hovězí mleté maso smícháme s trochou rychlosti PRAGANDA, 2 celá vejce, pepř a 1 dcl studené vody. Směs vymícháme do lepivé a homogenní hmoty a uložíme na 3 hodiny do chladu.

Zveřejněno 28. 2. 2010

Poznámka autora Colombo65

Náplň z mletého hovězího masa bez dalšího extra přidaného koření překvapila svoji lahodnou chutí a jelikož do sebe nabrala tuk z vepřového nebyla suchá a opravdu velmi dobrá. Zkuste a pak se ozvěte. V průběhu vaření ani pečení nebyla použita u nás tolik oblíbená cibule!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda plněná hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J882

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda plněná hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J882

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

ja ji dělám skoro stejně,až na tu rychlosůl.nasolím všechno den dopředu a je to paráda.počítá se 2gr soli(čajová lžička) na kilo masa.ale jinak pěkný řez.S pozdravem Baloš :yes:

Colombo,vypadá to nádherně, jen si nejsem jistá tou rychlostí PRAGANDA...já znám jen 1-5 a pak zpátečku....tak jak moc rychle to mám míchat????:-O:-O:-8:-D

Tak to jsem nějak přehlídla, vidím, opět mistrovské dílo;-):yes:

ukládám :yes:

:yes::yes:

:-)) Pěkná roláda.Posílám bodíka.:-p

:yes::-O

To je barevná variece-posílám bodíka!!:yes:

:yes::yes::yes:

Tož to je tedy nádhera:-!:-O

Tématické fráze:
nejlepší bůčková roláda, bůčková roláda s mletým masem, bůčková roláda, nejlepší bučkova roláda recept, husarská roláda, bůčková roláda video, bůčková roláda z mletého, mletá bučková roláda, bůčková roláda recept, roláda plněná mletým masem, rychlosůl, bůčková roláda videa, praganda, roláda z hovězího masa, vynikající bůčková roláda, rychlosůl praganda, zbojnická roláda, bučková rolada video recept, bůčková roláda z mletého masa, roláda z bůčku zbojnická

Suroviny:
žebra, maso hovězí mleté, šunka, klobása, mrkev, sůl, pepř, kmín drcený, rychlosůl, režná nit

Přidat fotografie receptu